Talibanas neigia gandus apie Haqqani grupuotės kūrėjo mirtį

  • Teksto dydis:

Talibanas šeštadienį paneigė pranešimus apie Haqqani (Hakanių) grupuotės steigėjo mirtį; ši grupuotė kaltinama surengusi tragiškiausių išpuolių Afganistane.

Kai kuriose Pakistano žiniasklaidos priemonėse penktadienį pasirodė pranešimų, kad 70 metų ribą perkopęs Jalaluddinas Haqqani (Džalaludinas Hakanis) mirė, kai buvo pranešta, jog Sirajuddinas Haqqani (Siradžudinas Hakanis) bus Talibano naujojo lyderio pavaduotojas po mulos Omaro mirties.

„Kai kurios žiniasklaidos priemonės išplatino pranešimus ... apie iškilios džihado asmenybės Jalaluddino Haqqani mirtį“, – sakoma Talibano tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Šis teiginys yra nepagrįstas. Haqqani ... anksčiau sirgo, bet jau ilgą laiką jo sveikata, dėkui Dievui, yra gera ir jis dabar neturi jokių negalavimų“, – nurodoma pranešime.

Gandus apie mirtį paneigė ir J.Haqqani artimieji.

„Aš kalbėjausi su jo anūku (kuris yra kažkur Afganistano rytuose), ir jis visiškai paneigė gandus apie jo mirtį“, – sakė naujienų agentūrai AFP vienas Afganistano talibų vadas iš nenustatytos vietos Pakistano šiaurės vakaruose.

„Mano senelis yra gyvas. Aš su juo kalbėjausi praėjusią savaitę. Jis buvo silpnas ir negaluojantis, bet geros nuotaikos“, – taip anūkas sakęs šiam vadui.

Talibanas penktadienį savo naujuoju lyderiu paskyrė mulą Akhtarą Mansourą (Achtarą Mansurą), – tai reiškia istorinį valdžios perdavimą ir kelia viltis, kad nuosaikesnė vadovybė paruoš dirvą taikos deryboms, nepaisant susiskaldymo sukilėlių gretose.

Talibanas taip pat paskelbė, kad naujojo lyderio pavaduotojais bus Sirajuddinas Haqqani, už kurio galvą JAV pasiūlė 10 milijonų dolerių ir Haibatullah Akhundzada (Haibatula Achundzada) – buvęs Talibano teismų vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių