Subombarduotoje Sirijos mokykloje žuvo 22 žmonės

  • Teksto dydis:

Mažiausiai septyni vaikai buvo tarp 22 civilių, žuvusių trečiadienį per aviacijos smūgius, kurių taikiniu tapo viena mokykla ir aplinkinės teritorijos Sirijos šiaurės vakaruose esančioje Idlibo provincijoje, pranešė padėtį šioje karo draskomoje šalyje stebinti organizacija.

Organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad „karo lėktuvai – Rusijos arba Sirijos – sudavė šešis smūgius“ Haso miesteliui, kuriame yra ir mokyklos kompleksas.

Šie antskrydžiai buvo surengti maždaug 11 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku), sakė vienas aktyvistas iš opozicijos Idlibo žiniasklaidos centro.

„Viena raketa pataikė į mokyklos įėjimą, kai moksleiviai ėjo į lauką, traukdami namo, nes mokyklos administracija dėl antskrydžių nusprendė tądien užbaigti pamokas“, – sakė aktyvistas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Kiti šioje provincijoje esantys aktyvistai socialinėje žiniasklaidoje išplatino šiurpią nuotrauką, kurioje matyti nutraukta vaiko ranka, dar gniaužianti dulkinos juodos kuprinės diržą.

Nuotraukos identiškumo nepriklausomi šaltiniai nepatvirtino.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR iš pradžių pranešė, kad buvo smogta dviem mokykloms, bet vėliau paaiškino, kad tai buvo mokyklos kompleksas iš kelių pastatų.

Idlibo provinciją kontroliuoja sukilėlių ir džihadistų aljansas „Užkariavimo armija“, apimantis ir grupuotę „Fateh al Sham Front“. Pastaroji anksčiau vadinosi „al Nusra Front“, bet šiemet pakeitė pavadinimą, nutraukusi ryšius su teroristų tinklu „al Qaeda“.

Provincija pastarosiomis savaitėmis vis intensyviau bombarduojama, nurodo SOHR.

Sirijos vyriausybės pajėgas ir jų sąjungininkus rusus teisių gynimo grupės kritikuoja dėl civilinės infrastruktūros atakavimo.

Nuo 2011 metų kovo, kai prasidėjo Sirijos konfliktas, žuvo jau daugiau kaip 300 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių