Sprogus džihadistų paliktam automobiliui žuvo mažiausiai 20 sirų

  • Teksto dydis:

Turkijos ir Sirijos pasienyje ketvirtadienį nugriaudėjus sprogimui žuvo mažiausiai dvidešimt sirų sukilėlių, pranešė nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, kuri stebi padėtį šalyje, nurodė, kad sprogimo priežastis nėra aiški. Jis nugriaudėjo šalia Atmos sienos perėjos tarp Turkijos ir Sirijos šiaurinės Idlibo provincijos.

SOHR duomenimis, dar apie dvidešimt žmonių – sužeista.

Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra patvirtino, kad dėl sprogimo Atmoje žuvo dvidešimt žmonių, ir pridūrė, kad incidentas įvyko „keičiantis sargybiniams“ Sirijos sukilėlių valdomoje teritorijoje.

Su IS džihadistais siejama naujienų agentūra „Amaq“ pranešė apie sprogimą ir nurodė, kad buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis, tačiau ji nepranešė, kas prisiėmė atsakomybę už šį incidentą.

Į sukilėlių kovotojus prie šios sienos perėjos buvo taikytasi ir anksčiau. „Islamo valstybės“ grupuotė prisiėmė atsakomybę už rugpjūčio viduryje įvykdytą mirtininko ataką, per kurią žuvo mažiausiai 32 žmonės.

Ketvirtadienį nužudytieji sukilėliai dalyvavo Turkijos vadovaujamoje kovinėje operacijoje Sirijos teritorijoje „Eufrato skydas“ (Euphrates Shield).

Turkija pradėjo šią ambicingą invaziją rugpjūčio 24 dieną ir siekia išstumti džihadistus, kurdų sukilėlius iš pasienio rajonų.

Ankaros palaikomi sirų sukilėliai pirmąją puolimo dieną iš IS atkovojo Džarabulaus miestą ir stumiasi džihadistų užimtų Dabiko bei al Babo miestų link.

Dabikas IS džihadistams turi simbolinę reikšmę, nes, anot sunitų pranašystės, šiame mieste įvyks apokalipsinės krikščionių ir musulmonų kautynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių