Sprogimas Briuselyje: kėsintasi į Kriminologijos institutą, žmonės nenukentėjo

  • Teksto dydis:

Briuselyje įsikūrusio Belgijos kriminologijos instituto komplekse pirmadienį paryčiais nugriaudėjo galingas sprogimas, padaręs didelę žalą pastatui, bet nesužeidęs žmonių, praneša prokurorai ir ugniagesiai.

Sprogimo Briuselio pakraštyje įsikūrusiame institute priežastis kol kas nebuvo patvirtinta, bet ugniagesių tarnybos atstovas Pierre'as Meysas (Pjeras Meisas) sakė, kad jis „tikriausiai nebuvo atsitiktinis“

Belgijos žiniasklaida nurodė, kad į instituto teritoriją įsiveržė automobilis, esą pramušęs tris tvoras, o jame buvęs „vienas arba daugiau“ įtariamųjų susprogdino bombą prie instituto laboratorijų pastato.

„Sprogimas buvo itin galingas, – sakė P. Meysas. – Laboratorijos langai buvo išdaužyti už dešimčių metrų.“

Pasak jo, apie 3 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku į įvykio vietą atvažiavo apie 30 ugniagesių brigada.

Šis institutas yra Belgijos federalinės teisingumo sistemos dalis.

Be kita ko, jis atlieka mokslines ekspertizes, susijusias su baudžiamosiomis bylomis, taip pat analizuoja pataisos sistemos veiklą.

Belgijoje vis dar tvyro didelė įtampa po kovo 22 dieną įvykdytų sprogdinimų Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje netoli Europos Sąjungos institucijų būstinių. Šios atakos nusinešė 32 žmonių gyvybes.

Atsakomybę dėl išpuolių Briuselyje prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), kontroliuojantis dideles teritorijas Irake ir Sirijoje. Ši grupuotė pastaraisiais mėnesiais surengė ne vieną teroro ataką Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių