Sprogimai Pakistano traukinyje: žuvo mažiausiai trys žmonės

  • Teksto dydis:

Pakistano pietvakarinėje Beludžistano provincijoje penktadienį per du sprogdinimus keleiviniame traukinyje žuvo mažiausiai trys žmonės, dar 13 – sužeisti, pranešė pareigūnai.

Atsakomybę už ataką prisiėmė separatistinė Beludžistano išlaisvinimo armija, kuri nurodė, kad jos taikinys buvo kariškiai. Incidentas įvyko į Ravalpindžio miestą vykusiame traukinyje.

Sprogimai nugriaudėjo ekspresui važiuojant per Mučo miestą, esantį už maždaug 55 km į rytus nuo provincijos sostinės Kvetos.

„Sprogimai nuniokojo du keleivinius vagonus. Žuvo trys asmenys, dar 13 – sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Pakistano geležinkelių vyresnysis pareigūnas Imtiazas Ahmadas.

Provincijos vidaus reikalų sektetorius Akbaras Harifalas patvirtino informaciją apie incidentą ir aukas.

„Į įvykio vietą skubiai išsiuntėme pagalbos komandas“, – sakė jis ir pridūrė, kad žuvusiųjų tapatybės dar nenustatytos.

Beludžistanas, kuris ribojasi su Iranu ir Afganistanu, yra turtingas nafta ir dujomis, bet provincijoje aktyviai veikia islamistai ir separatistai, rusena konfliktas tarp sunitų ir šiitų.

Beludžistano išlaisvinimo armijos atstovas nurodė, kad penktadienio atakos taikinys buvo „kariškiai, kurie šiuo traukiniu keliavo į Ravalpindį“.

Pakistano premjeras Muhammadas Nawazas Sharifas (Muhamadas Navazas Šarifas) griežtai pasmerkė išpuolį ir įpareigojo pareigūnus nedelsiant surasti kaltininkus bei patraukti juos atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių