Sprogdintojas I. El Bakraoui buvo JAV stebimųjų sąraše

  • Teksto dydis:

Ibrahimas El Bakraoui (Ibrahimas Bakravis), vienas iš Briuselio oro uoste susisprogdinusių mirtininkų, buvo įtrauktas į JAV įtariamų teroristų sąrašą dar prieš lapkričio išpuolius Paryžiuje, penktadienį pranešė televizija CNN, cituodama vieną Amerikos pareigūną.

Jo jaunesnysis brolis Khalidas (Chalidas), susisprogdinęs Briuselio Malbeko metropoliteno stotyje, buvo įtrauktas į tą sąrašą „tuojau po Paryžiaus atakų“, pridūrė CNN, konkrečiai nenurodydama, į kurį JAV antiteroristinį sąrašą jis buvo įrašytas.

Antradienį per sprogimus Briuselio oro uoste ir metropoliteno stotyje žuvo 31 žmogus, dar apie 300 buvo sužeisti; atsakomybę dėl šių išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Ibrahimas El Bakraoui, kuris susisprogdino oro uoste su dar vienu mirtininku, pernai liepą buvo deportuotas iš Turkijos į Nyderlandus, o birželį jų buvo suėmę Turkijos pareigūnai netoli sienos su Sirija.

Prieš tas pražūtingas atakas broliai belgai buvo ne kartą patekę į teisėsaugos akiratį ir buvo nuteisti dėl automobilių vagysčių, apiplėšimų ir susišaudymo su policija.

JAV televizija NBC ketvirtadienį nurodė, kad tie broliai buvo žinomi JAV tarnyboms ir buvo įtraukti į Amerikos kovos su terorizmu duomenų bazes, bet tame pranešime nebuvo nurodyta, kuriuose sąrašuose jie buvo minimi ir kada jų duomenys buvo įtraukti.

Khalidas El Bakraoui nuo gruodžio buvo ieškomas pagal tarptautinį arešto orderį; žinota, kad jis nuomojosi butą, kuriuo naudojosi išpuolius Paryžiuje įvykdžiusi ekstremistų grupė.

Daug Belgijos žvalgybos padarytų klaidų didina spaudimą vyriausybei ir kelia opių klausimų Europoje, ar toms atakoms galėjo būti užkirstas kelias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankiai valinkit namo!

jankiai valinkit namo! portretas
Perdaug sušikti jankiai kišasi ne į savo reikalus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių