Spėjama, kad rasta daugiau Malaizijos lėktuvo liekanų

  • Teksto dydis:

Mauricijuje ir Mozambike rastos trys naujos nuolaužos, galbūt susijusios su dingusiu oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvu, ketvirtadienį pranešė Australijos susisiekimo ministras.

Manoma, kad tas keleivinis laineris, kuriame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai, sudužo vandenyne 2014 metų kovą, skrisdamas iš Kvala Lumpūro į Pekiną, bet jo tikrasis likimas išlieka mįslė.

Anksčiau buvo rastos penkios nuolaužos, kurios neabejotinai arba tikėtinai yra dingusio „Boeing 777“. Jos visos buvo rastos už tūkstančių kilometrų nuo dabartinės paieškų zonos Indijos vandenyno pietuose, toli nuo vakarinių Australijos krantų, veikiausiai ten nuneštos vandenyno srovių.

Trys modernia įranga aprūpinti laivai tebeieško dingusio lainerio pėdsakų vandenyno dugne.

Australijos susisiekimo ministras Darrenas Chesteris (Darenas Česteris) sakė, kad dvi naujos nuolaužos rastos Mauricijuje, o dar viena aptikta Mozambike. Pasak jo, tos liekanos „kelia susidomėjimą dėl ryšio su „Malaysian Airlines“ reiso MH370 lėktuvo dingimu“.

„Malaizijos vyriausybė dar neperėmė tų objektų, bet, kaip ir ankstesnių radinių atveju, Malaizijos pareigūnai organizuoja jų paėmimą. Tikimasi, kad tie daiktai bus atgabenti ištirti į Australiją“, – sakoma D.Chesterio pranešime.

„Tos nuolaužos yra įdomios ir bus ištyrinėtos ekspertų“, – pridūrė jis.

Pirmasis konkretus įrodymas, kad MH370 lainerį ištiko tragiškas likimas, buvo apie 2 m ilgio sparno dalis, vadinama flaperonu, pernai liepą išmesta bangų į paplūdimį Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje.

Australija vadovauja dingusio lainerio paieškoms atokioje Indijos vandenyno dalyje. Iki šiol apieškota jau per 105 tūkst. kv. km teritorija numatytoje 120 tūkst. kv. km ploto paieškų zonoje, bet kol kas jokių rezultatų nebuvo gauta.

Jeigu išnaršius visą tą zoną nieko nebus rasta, paieškos veikiausiai bus nutrauktos, nurodė Australija, Malaizija ir Kinija.

Australijos transporto saugumo biuro (ATSB) vadovas Martinas Dolanas praeitą savaitę sakė, kad tos paieškos gali būti baigtos iki rugpjūčio, bet dingusių žmonių artimųjų organizacija „Voice370“ paragino minėtas tris šalis pratęsti tą operaciją ir išplėsti paieškų zoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių