Somalio specialiosios pajėgos atkovojo dalį islamistų užgrobto viešbučio

  • Teksto dydis:

Somalio specialiosios pajėgos atkovojo dalį viešbučio, kurį islamistų kovotojai penktadienį užėmė šalies sostinės Mogadišo centre, pranešė policija.

„Manoma, kad užpuolikų buvo devyni. Šeši jų nukauti. Trys, kaip manoma, vis dar tebesislapsto, vis dar šaudoma, sproginėja granatos“, – sakė Mogadišo policijos pareigūnas majoras Ismailas Olowas (Ismailas Olovas). majoras

Su „al Qaeda“ susijusios Somalio islamistų grupuotės „Al Shabaab“ atstovas, šeichas Abdiasis Abu Musabas, pareiškė, kad tai jų kovotojai užpuolė populiarųjį viešbutį „Maka Al Mukaram“.

Anot Somalio saugumo pareigūnų, informavusių naujienų agentūra AFP, per šį išpuolį žuvo mažiausiai 10 žmonių, tarp kurių yra ir tuo metu viešbutyje buvęs Somalio ambasadorius Šveicarijoje.

Kitas saugumo pareigūnas sakė, kad viešbutį puolė penki ginkluoti vyrai, prieš tai prie užpakalinių vartų susprogdinę užminuotą automobilį. „Vienas jų turėjo sunkųjį kulkosvaidį. Dauguma žuvusiųjų – apsaugininkai, kovoję su užpuolikais“, – pažymėjo jis.

Dar kitas pareigūnas, Mohamedas Hassanas (Mohamedas Hasanas) sakė, kad „visi užpuolikai nukauti, padėtis kontroliuojama. Vyriausybės specialiosios pajėgos įsiskverbė į pastatą ir dabar visiškai jį kontroliuoja“.

M.Hassanas dar sakė, kad suskaičiuoti devyni žuvusieji – daugiausia viešbučio apsaugininkai ir civiliai svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių