Per reidą Somalyje nukautas žudynių Kenijos universitete organizatorius

  • Teksto dydis:

Islamistų judėjimo „al Shabaab“ kovotojų aukšto rango vadas, įtariamas pernai organizavęs Garisos universiteto Kenijoje puolimą, buvo nukautas per specialiųjų pajėgų operaciją Somalio pietuose.

Apie tai buvo pranešta trečiadienį, tą pačią dieną, kai ši su teroristų tinklu „al Qaeda“ siejama grupuotė Somalio sostinėje Mogadiše surengė prabangaus viešbučio „Ambassador“ puolimą.

Per šį puolimą, kuris prasidėjo galingu užminuoto automobilio sprogimu, žuvo mažiausiai dešimt žmonių, tarp jų du įstatymų leidėjai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Tuo tarpu vienas saugumo pareigūnas iš pakrantės miesto Kisimajo pranešė, kad per reidą Somalio pietvakariuose, kuris buvo surengtas naktį iš antradienio į trečiadienį, buvo nukautas įtariamas žudynių Garisos universitete sumanytojas.

„Šešiolika ginkluotų vyrų, tarp jų keturi kovotojų aukšto rango vadai, įskaitant Mohamedą Mohamudą Ali (Mohamedą Mohamudą Alį), kuris žinomas kaip Dulyadinas (Duljadinas), buvo nukauti Somalio komandosų ir Džubalando regiono specialiųjų pajėgų“, – sakė Abdirashidas Jananas (Abdirašidas Džananas), Somalio pietuose esančio Džubalando autonominio regiono saugumo ministras.

2015 metų balandžio 2 dieną keturi „al Shabaab“ kovotojai atakavo Garisos universitetą, esantį už maždaug už 200 km nuo sienos su Somaliu, ir nužudė 148 žmones, o dar apie 70 sužeidė. Ekstremistai atsirinko ir sušaudė studentus nemusulmonus, daugiausiai krikščionis.

Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs teroristinis išpuolis Kenijoje nuo 1998 metais „al Qaeda“ įvykdyto sprogdinimo JAV ambasadoje Nairobyje, kuris nusinešė 213 gyvybių.

Pernai liepą Kenijos vyriausybė pareiškė, kad Dulyadinas, dar vadinamas Kuno ir Gamadhere (Gamazere), žuvo per JAV bepiločio lėktuvo smūgį, tačiau netrukus pati paneigė šią informaciją.

Kol kas Kenijos pareigūnai oficialiai nepatvirtino naujausių žinių apie Dulyadino žūtį.

„Tai įvyko rajone, kurio mes nekontroliuojame“, – trečiadienį vėlai vakare AFP sakė Kenijos kariuomenės atstovas spaudai Davidas Obonyo (Deividas Obonjas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių