Slovakų manekenė už britų milijonieriaus nužudymą nuteista kalėti 15 metų

  • Teksto dydis:

Ispanijos teismas antradienį nuteisė slovakų manekenę 15 metų kalėti už savo buvusio draugo, britų milijonieriaus nužudymą jo namuose prieš dvejus metus.

Šalies pietuose esančios Malagos teismo prisiekusieji penktadienį pripažino 26 metų Mayką Maricą Kukučovą (Maiką Maricą Kukučovą) kalta dėl 48 metų Andrew Busho (Endriaus Bušo) nužudymo paleidžiant du šūvius jam į galvą ir vieną šūvį į petį.

Prisiekusieji nurodė, kad M.M.Kukučova buvo „apsėsta“ A.Busho ir „iš aistros“ nušovė šį buvusį juvelyrinės parduotuvės savininką.

M.M.Kukučova buvo prislėgta nutrūkus romanui su A.Bushu ir, taip pat, „praradusi socialinį statusą ir gyvenimo būdą“, pridūrė prisiekusieji.

Per savaitę trukusį teismo procesą M.M.Kukučova tvirtino, kad niekada nenorėjo pakenkti A.Bushui ir kad tik gynėsi per grumtynes su juo jo namuose prie Viduržemio jūros esančioje Esteponoje netoli Malagos.

Pirmininkaujantis teisėjas antradienį skyrė M.M.Kukučovai 15 metų kalėjimo bausmę už A.Busho nužudymą. Dar šeši mėnesiai kalėjimo jai buvo skirti už įsibrovimą į jo namus.

Teisėjas taip pat nurodė M.M.Kukučovai sumokėti 160 tūkst. eurų kompensaciją A.Busho dukrai ir 40 tūkst. eurų jo seseriai.

Kaltintojai siekė 20 metų kalėjimo bausmės, o A.Busho šeimos advokatai – 27 metų kalėjimo.

A.Bushas buvo nužudytas savo namuose 2014 metų balandžio 5 dieną. Slovakų manekenė su ašaromis liudijo, kad jis išsitraukė pistoletą ir šis iššovė, kai jie dėl jo grūmėsi.

M.M.Kukučova liudijo nežinojusi, kiek šūvių buvo paleista, nes pirmasis buvęs toks garsus, kad ją kuriam laikui apkurtino ir ji po to nieko negirdėjusi.

„Nenorėjau jam pakenkti, – šniurkščiodama ir stengdamasi sulaikyti ašaras liudijo M.M.Kukučova. – Ginklas tiesiog iššovė. Aš tik norėjau ištrūkti iš jo rankų.“

A.Bushui priklausė juvelyrikos parduotuvė Didžiojoje Britanijoje, kur M.M.Kukučova dirbo prieš persikraustydama į Ispaniją.

Daugiau kaip dvejus metus draugavusi pora išsiskyrė maždaug mėnuo prieš nužudymą. Manekenė liudijo, kad dvi dienas praleido viena jo namuose ir kad jis po kelionės atvyko su drauge ruse, Marija Korotajeva.

Namuose radęs M.M.Kukučovą, A.Bushas pasakė M.Korotajevai išeiti iš namo ir sėsti į jo automobilį, o tada jis ir M.M.Kukučova ėmė ginčytis, liudijo įtariamoji.

Kai A.Bushas buvo nušautas, M.M.Kukučova liepė M.Korotajevai išlipti iš automobilio ir nuvažiavo.

Kaltintojai sakė, kad M.M.Kukučova, kuri A.Busho namuose laukė be jo leidimo, nušovė jį iš pavydo, pamačiusi jį su kita moterimi.

M.M.Kukučova pabėgo į Slovakiją, bet po keturių dienų pasidavė policijai ir po mėnesio buvo išduota Ispanijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių