Sirijoje pagrobto reporterio kankintojas dabar yra „JAV remiamas sukilėlis“

  • Teksto dydis:

Britų laikraščio „The Times“ reporteris, kuris sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio, kai Sirijoje buvo pagrobtas ir pašautas, šeštadienį sakė, jog iš neseniai feisbuke pasirodžiusio vaizdo įrašo galima spręsti, kad jo užpuolikas dabar yra JAV remiamas sukilėlis.

Anthony Loydas (Entonis Loidas) 2014 metais buvo pagrobtas drauge su fotografu Jacku Hillu (Džeku Hilu), jiems grįžtant į Turkiją po kelių darbo dienų Alepo konflikto zonoje.

A.Loydui nelaisvėje buvo dukart šauta į koją, be to, abu vyrai buvo smarkiai sumušti, kai J.Hillas ir gidas pabandė pabėgti.

Dabar A.Loydas sakė, kad neseniai vaizdo įraše pamatė žmogų, kuris į jį šovė ir kurį jis vadina Hakimu Abu Jamalu (Hakimu Abu Džamalu), besišvaistantį Kalašnikovo automatu ir švenčiantį JAV remiamos sukilėlių grupės pergalę pasienio miestelyje Al Rai.

„Su tam tikra nuostaba žiūrėjau tų nugalėtojų, Vakarų remiamų sukilėlių grupės, įrašą, kai pastebėjau naujausio Amerikos sąjungininko kare su ISIS (IS) Sirijoje veidą“, – rašė jis minėto laikraščio šeštadienio numeryje.

„Tai buvo veidas vyro, kurį praėjusį kartą mačiau 2014 metų gegužę, kai jis pasilenkė, kad du kartus šautų man į kairę kulkšnį, ... o mano rankos buvo surištos“, – rašė jis.

„Jis šovė į mane stebinčios minios viduryje, iš pradžių žiauriai sumušęs, smerkęs mane kaip „CŽV šnipą“. Dabar, atrodo, jis dirba su jais“, – pridūrė A.Loydas.

A.Loydui buvo uždengta galva, jis buvo surištas ir pasodintas ant galinės automobilio sėdynės, o J.Hillas ir gidas buvo sukišti į bagažinę, ir tada jie buvo nuvežti į sandėlį Tel Rifato mieste.

J.Hillui ir gidui pavyko ištrūkti ir įveikti pagrindinį pagrobėją. Gidas pabėgo, bet J.Hillas buvo vėl sučiuptas ir sumuštas, o A.Loydui šauta į koją, kad nebandytų bėgti.

A.Loydas, kuris sakė, kad H.A.Jamalas buvo tos gaujos vadeiva ir tikėjosi išpirkos, kritikavo CŽV patikros procesą.

„JAV centrinė vadovybė neatsakė į „Times“ prašymus, (siųstus) per tris dienas šią savaitę, paaiškinti, kaip toks gerai žinomas įkaitų grobėjas, šeimos ryšiais susijęs su ekstremistais, galėjo praeiti JAV patikros procedūras“, – rašė jis.

„Reporteriai be sienų“ nurodo, kad Sirija yra pavojingiausia žurnalistams vieta pasaulyje ir kad šioje šalyje nuo konflikto pradžios 2011 metų kovą jau žuvo daugiau kaip 110 žurnalistų.


Šiame straipsnyje: Sirijasukilėliaipagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Ir nieko naujo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių