Sirijoje dvigubo sprogdinimo aukų padaugėjo iki 46

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 46 žmonės žuvo, o dar dešimtys buvo sužeisti sekmadienį detonavus dviem užminuotiems automobiliams Sirijos vidurio regione esančiame Homso mieste, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizaciją.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad dauguma žuvusiųjų tikriausiai buvo civiliai, bet pridūrė, kad aukų dar gali padaugėti, nes kai kurių sužeistųjų būklė kritinė.

Sirijos valstybinė televizija anksčiau buvo paskelbusi, kad žuvo bent 25 žmonės, cituodama Homso provincijos gubernatorių Talalą Barazi (Talalą Barazį). Reportaže iš išpuolio vietos al Zahraa rajone matėsi sprogimų į orą pakeltas dulkių debesis ir gaisrų dūmai.

Ugniagesiai bėgo per sprogimų pažertas nuolaužas, o saugumo pajėgos ir civiliai stengėsi išvaduoti viename automobilyje įstrigusį žmogų.

Netoliese greitosios pagalbos darbuotojai nešė ant neštuvų vieną apdegusį lavoną.

Sprogimai padarė didelę žalą: aplink atakos epicentrą buvo išdaužytos parduotuvių vitrinos, sulamdyti lengvieji automobiliai ir mikroautobusai.

Šis dvigubas išpuolis, pagal aukų skaičių, yra viena iš didžiausių, įvykdytų Homso mieste, kuris neretai tapdavo sprogdinimų taikiniu. 2014 metų spalį per sprogdinimą prie vienos mokyklos žuvo 48 vaikai ir keturi suaugusieji.

Išpuoliai al Zahraa rajone būdavo ypač dažni: praeitą mėnesį per dvigubą mirtininkų sprogdintojų ataką, dėl kurios atsakomybę prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), žuvo mažiausiai 22 žmonės.

Homsas, kuris įsiplieskus jau beveik penkerius metus besitęsiančiam pilietiniam karui buvo pramintas „revoliucijos sostine“, šiuo metu yra beveik visiškai kontroliuojamas vyriausybės.


Šiame straipsnyje: Sirijabombaatakasprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių