Rusija rado sudužusio ugniagesių lėktuvo nuolaužas

  • Teksto dydis:

Rusijos ugniagesiai sekmadienį rado savo lėktuvo, kuris dingo dviem dienom anksčiau, dalyvaudamas miško gaisrų gesinimo operacijoje Sibire, nuolaužas, o visi 10 jo įgulos narių veikiausiai žuvo.

Sudegęs Nepaprastųjų situacijų ministerijos lėktuvas Il-76, iš kurio liko tik uodega, buvo rastas į šiaurę nuo Irkutsko – regione prie Baikalo ežero, kur pastarosiomis savaitėmis liepsnojo katastrofiniai taigos gaisrai.

„Rasti keturių įgulos narių palaikai“, – sakoma ministerijos Irkutsko padalinio pranešime. Pastangas rasti kitų įgulos narių kūnus trikdė tiršti dūmai ir raižytas reljefas, pridūrė ministerija.

Ankstesniuose pranešimuose sakoma, kad tame lėktuve buvo 10 žmonių ir kad ryšys su orlaiviu nutrūko anksti penktadienį.

„Valome aikštelę sraigtasparniui nutūpti, kad išgabentume ... palaikus, kuriuos surasime“, – nepaprastųjų situacijų viceministras Leonidas Beliajevas sakė valstybinei televizijai.

Vaizdo įraše iš sudužimo vietose matėsi ugniagesių lėktuvo uodega, stirksanti išdegusiame miške, o visas kitas fiuzeliažas atrodė visiškai sudegęs.

Rusijos aviacijos šaltiniai sakė naujienų agentūrai TASS, kad lėktuvas veikiausiai tapo nevaldomas, skrisdamas per karšo oro srautus, kylančius nuo liepsnojančio gaisro, kuriuos buvo mėginama gesinti, liejant iš orlaivio vandenį.

„Tikėtina, kad karštas oras nuo miško gaisrų pateko į variklius, lėktuvas neteko traukos ir negalėjo pakilti aukščiau, užkliudė medžių viršūnes ir nukrito“, – agentūra citavo vieną šaltinį.

Lėktuvo uodega buvo pastebėta ugniagesių sekmadienio rytą, nurodė Rusijos miškų tarnybos aviacijos padalinys.

Praeitą savaitę kitas ugniagesys žuvo kovodamas su liepsnomis Rusijos tolimajame rytiniame Kamčiatkos regione, nurodė regiono vyriausybė.

Miškų tarnybos aviacijos padalinys nurodė, kad šalyje dega daugiau negu 43 tūkst. ha miškų, daugiausiai Sibire.

Tačiau žaliųjų organizacijos „Greenpeace“ padalinys Rusijoje, stebintis renkantis informaciją apie miškų gaisrus pagal palydovinius duomenis, teigia, kad vyriausybės skelbiami duomenys smarkiai sumažinti, nes vien Irkutsko srityje dega 415 tūkst. hektarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių