Šiaurės Prancūzijoje išniekinta dešimtys kapų

  • Teksto dydis:

Šiaurės Prancūzijoje vienose kapinėse buvo išniekinta dešimtys kapų – kelios dienos po to, kai vandalų išpuolis prieš šimtus žydų kapų sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje, antradienį pranešė vidaus reikalų ministras.

„Kelios dešimtys krucifiksų buvo pajudinti, kai kurie jų – apversti ir įsmeigti į žemę“, – sakoma ministro Bernard'o Cazeneuve'o (Bernaro Kazeniovo) pareiškime, kuriame išreiškiamas jo „pasipiktinimas“ naujausiu išpuoliu.

Vandalizmo aktas Pajūrio Trasi kaimelyje Normandijos pakrantėje buvo įvykdytas kelios dienos po to, kai šalies šiaurės rytuose esančiose žydų kapinėse buvo išniekinta maždaug 250 kapų.

Tai sukėlė pasipiktinimo bangą Prancūzijoje, kuri dar neatsigavo po praėjusį mėnesį islamistų įvykdytų kruvinų išpuolių Paryžiuje ir po šio savaitgalio antisemitinių išpuolių Danijos sostinėje Kopenhagoje.

„Niekinti yra įžeisti visas religijas ir išniekinti Respubliką“, – antradienį per ceremoniją minėtose žydų kapinėse rytiniame Elzaso regione sakė Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas).

B.Cazeneuve'as sakė, kad policija trečiadienį ryte pradės tyrimą dėl naujo vandalizmo akto.

„Visa bus padaryta, kad būtų identifikuoti ... ir patraukti atsakomybėn šių piktinančių aktų, pažeidžiančių mūsų vertybes ir tą pagarbą, kuri laiduoja mūsų gyvenimą kartu, kaltininkai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių