Šiaurės Korėja nuteisė studentą už propagandinio plakato vagystę

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos aukščiausiasis teismas trečiadienį skyrė vienam amerikiečiui turistui 15 metų laisvės atėmimo sunkiųjų darbų kalėjime už ardomąją veiklą.

Virdžinijos universiteto studentas Otto Warmbier (Otas Vormbjė) buvo pripažintas kaltu ir išgirdo nuosprendį per valandą trukusį Šiaurės Korėjos Aukščiausiojo Teismo posėdį.

Jis buvo apkaltintas ardomąja veikla pagal Šiaurės Korėjos baudžiamojo kodekso 60-ąjį straipsnį. Teismas nutarė, kad amerikietis nusikalto „vykdydamas JAV vyriausybės priešišką politiką (Šiaurės Korėjos) atžvilgiu, siekdamas pakenkti šalies žmonių vienybei po to, kai atvyko kaip turistas“.

Šiaurės Korėja reguliariai kaltina Vašingtoną ir Seulą siunčiant šnipus, siekiant nuversti Pchenjano vyriausybę ir atverti galimybę Amerikos palaikomai Pietų Korėjai perimti kontrolę visame Korėjos pusiasalyje.

Prieš teismą 21 metų O.Warmbier, gyvenęs Vajomingo miestelyje Ohajo valstijoje, sakė mėginęs pavogti vieną propagandos plakatą kaip atminimo dovanėlę vienai pažįstamai, kuri jį norėjo pasikabinti savo bažnyčioje. To pakako, kad Šiaurės Korėja jį apkaltintų ardomąja veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Pasirodo dar yra pasaulyje valstybės kuriose brangiems amerikiečiams galima drąsiai įspirti į užpakalį už chuliganiškus veiksmus. Bažnyčiose, mieli jankiai, kabinami šventųjų paveikslai. Bus laiko dabar pasimelsti šito piliečio draugei priešais jo nuotrauką.

Vyba

Vyba portretas
Rado kur vaziuoti ir dar bandyti pasisavinti plakata... Juk ten kaip sovietineje rusijoje, prie kiekvieno uzsieniecio po 3 kgb-istus pristato... Kaip zmones nesupranta, kad su totalitarinem valstybem negalima zaisti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių