„Siaubo dantistą“ siūloma įkalinti aštuoneriems metams

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prokurorė pirmadienį pareikalavo, kad „siaubo dantistu“ pramintas olandų odontologas, kaltinamas smarkiai sužalojęs dešimtis savo pacientų, būtų nuteistas kalėti aštuonerius metus.

51 metų Jacobus van Nieropas (Jakobus van Niropas) teisiamas dėl to, kad dirbdamas Šato-Šinono miestelyje Prancūzijos vidurio regione traukdavo pacientams sveikus, o ne sugedusius dantis arba kitaip juos žalodavo.

Be kita ko, nukentėjusieji skundėsi dantenose įstrigusiais sulūžusių stomatologijos įrankių fragmentais, atsinaujinančiais pūliniais, kraujo užkrėtimu ir lūžusiais žandikauliais.

Šioje byloje „matome ne ką kita, o godumą, abejingumą kitiems ir netgi mėgavimąsi sukeliamu skausmu“, – sakė prokurorė Lucile Jaillon-Bru (Liusil Žajon-Briu).

Per teismo posėdį Nevero mieste prokurorė aiškino, kad J.van Nieropas atliko „nereikalingų ir skausmingų procedūrų“ apie 100 pacientų, jog jam būtų sumokėta už paslaugas pagal sveikatos draudimo sutartis.

L.Jaillon-Bru kaltinamąjį taip pat vadino „žmogumi, kuris dėl nieko neprisiima atsakomybės“.

J.van Nieropas, kuris save vadino Marku, 2008 metų lapkritį buvo pakviestas vienos įdarbinimo agentūros dirbti Šato-Šinono miestelyje kaimiškame vidurio Prancūzijos regione. Iš pradžių vietos gyventojai džiaugėsi, nes jų miestelyje labai stigo sveikatos priežiūros specialistų.

Duodamas parodymus teismui, vienas kaimynas prisiminė, kaip atvyko šis plačiai besišypsantis impozantiškas veikėjas su „dideliu visureigiu, dideliu šunimi, dideliu cigaru“.

Tačiau maždaug 2011 metais pareigūnams pradėjo kilti klausimų dėl šio gydytojo buhalterijos, o pacientai sukėlė triukšmą dėl J.van Nieropo odontologijos metodų.

Teismas išgirdo daugybę košmariškų istorijų, vieną kurių papasakojo 65 metų moteris, kuri kreipėsi į J.van Nieropą 2012 metų kovą dėl ortodontinės plokštelės.

„Jis man suleido septynias ar aštuonias injekcijas ir vienu metu ištraukė aštuonis dantis. Aš kraujavau tris dienas“, – pasakojo ji.

Gydytojo aukų grupė, kuri buvo sukurta 2013 metų pradžioje, jau padidėjo iki 120 buvusių jo pacientų.

Teismas išgirdo prieštaringas ekspertų nuomones apie psichinę J.van Nieropo būklę.

Vienas psichiatras nustatė, kad jis turėjo „polinkį į narcisizmą“, todėl nepajėgė įvertinti savo veiksmų moraliniu požiūriu.

Tačiau kito eksperto nuomone, kaltinamasis „puikiai suvokė, ką jis darė“.

Nors Prancūzijos įstatymai nereikalauja, kad kaltinamasis prisiimtų arba paneigtų jam pateiktus kaltinimus, J.Van Nieropas siekia išvengti atsakomybės tvirtindamas, kad jis turi „psichologinių problemų“, tarp jų susijusių su savo lytiniu identitetu ir polinkiu į savižudybę.

„Mano būsena man neleido savęs įsivaizduoti paciento vietoje“, – sakė J.van Nieropas.

Jis buvo suimtas 2013 metų birželio mėnesį, bet buvo paleistas laukti teismo ir pabėgo iš Prancūzijos. Vėliau jis buvo aptiktas nedideliame Kanados mieste, suimtas ir išsiųstas, pirmiausia į Nyderlandus, o paskui – į Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
koks /mafiinis/ teismas teis tuos /musu/ stomotologus/ kuriu deka vienu organizmas neatlaike ir mire nuo uzdegimo kiti iki siol kankinasi nes buna pazeisti nervai delko apankama ir apkurstama o kolegos seimos gydytojai blokuoja betkokius tyrimus arba tai daro del ivaizdzio su galutine diagnoze nerasta o kitu atveju gali ciniskai tarybiskai ir sizofrenija pasiulyti jei per daug busi ikirus ir noresi gyventi tai bus/draugiskai/ priminta kad tai senatve ir viskas normalu reiskia AA tai reiskia netrukdyk mums gyventi nes mes /dirbame/ Hipokratui bet ne jums nes vis tiek mirsit o pinigu tai neturit tai adiu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių