Savo kūdikį skęsti palikusi prancūzė nuteista kalėti 20 metų

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje penktadienį 20 metų kalėti nuteista moteris, kuri 2013 metais šalies šiaurėje paliko paplūdimyje savo kūdikį, kuris prigėrė jos akivaizdoje.

39 metų moteriai, Fabienne Kabou (Fabjen Kabu), kuri dėl savo veiksmų kaltina kerėtojų burtus, grėsė laisvės atėmimas iki gyvos galvos, bet netoli Kalė uosto esančio Sent Omero teismo nuomone, jos psichologinei būsena tuo metu buvo būdingas negebėjimas priimti teisingą sprendimą.

Viename teismo posėdyje F.Kabou pasakojo, kad ji pažaidė su savo dukrele Adelaide, po to ją maitino krūtimi, kol ši užmigo. Tada motina nunešė mergaitę į paplūdimį ir paliko ją gulėti prie pat vandens.

„Ji nejudėjo, ji tylėjo“, – pasakojo F.Kabou.

„Aš suvokiau, kad vanduo apsemia mano dukterį, mano batai buvo vandenyje. Buvo labai tamsu, mėnulis švietė kaip žibintas“, – tęsė ji.

Palikusi vaiką vandenyje motina pabėgo. Kitą rytą mažylės kūną rado krevečių žvejys.

F.Kabou užaugo pasiturinčių katalikų šeimoje Senegale, o vėliau persikėlė į Paryžių studijuoti filosofijos ir architektūros. Ten ji pamilo 30 metų už ją vyresnį skulptorių Michelį Lafoną (Mišelį Lafoną).

Pasak F.Kabou, M.Lafonas niekada nenorėjo to vaiko ir net abejojo, kad yra tos mergaitės tėvas.

Pirmadienį F.Kabou sakė, kad prieš žmogžudystę ji išleido maždaug 40 tūkst. eurų įvairiems „raganiams ir kerėtojams“ ir matė haliucinacijas.

Tačiau Jeanas-Christophe'as Boyer (Žanas Kristofas Buajė), byloje dalyvaujančios vaikų teises ginančios grupės teisininkas, kaltina F.Kabou, esą raganavimą ir savo šalies kultūrą ji panaudoja kaip gynybos strategiją teisme.

Teismo psichiatras Paulis Bensussanas (Polis Bensusanas) sakė, kad motinos veiksmus galėjo sukelti gili depresija, susijusi su vaiko gimimu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių