Saudo Arabijos šiitų mečetėje susisprogdino mirtininkas: daugelis maldininkų žuvo

  • Teksto dydis:

Vienam savižudžiui susisprogdinus šiitų mečetėje Saudo Arabijos rytuose per penktadienines pamaldas, žuvo apie 20 žmonių, sužeista apie 50, pranešė gyventojai ir medikai.

Atsakomybės dėl šio sprogdinimo kol kas niekas neprisiėmė. Šiitų objektas Saudo Arabijoje atakuotas pirmą kartą nuo lapkričio, kai ginkluoti vyrai nužudė mažiausiai 8 žmones per religinę metinę šiitų šventę; tada išpuolis buvo surengtas taip pat šalies rytuose, kur gyvena didžioji šiitų mažumos dalis.

Pasak vieno šio kruvino incidento liudininko, galingas sprogimas nugriaudėjo al Kadiho kaime esančioje Imamo Ali (Alio) mečetėje, kurioje buvo susirinkę apie 150 žmonių.
„Vyko pirmoji pamaldų dalis, staiga išgirdome sprogimą“, – pasakojo naujienų agentūrai „Reuters“ telefonu iš įvykio vietos vienas maldininkų Kamalis Jaafaras Hassanas (Kamalis Džafaras Hasanas).

Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerijos atstovas šį išpuolį vadino teroro aktu ir sakė, kad mirtininkas susprogdino po rūbais apjuostus sprogmenis mečetės viduje; daugelis „žuvo arba buvo sužeisti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių