Rytų Ukrainoje per susirėmimus žuvo trys vyriausybės pajėgų kariai

  • Teksto dydis:

Trys Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai žuvo per pastarąją parą vykusius susirėmimus su Kremliaus palaikomais sukilėliais šalies rytuose, pirmadienį pranešė kariškiai.

Vyriausybės pajėgų pozicijos strategiškai svarbiose vietose aplink konflikto zoną buvo atakuotos 56 karus, nurodė kariuomenė.

Donecko miesto, kuris yra pagrindinė prorusiškų separatistų tvirtovė, merija informavo, kad savaitgalį buvo hospitalizuota 12 žmonių, nukentėjusių nuo skeveldrų per nesiliaujančius apšaudymus iš minosvaidžių.

Merija pridūrė, kad dėl apšaudymo taip pat buvo pažeisti magistraliniai dujų vamzdynai, todėl daugiau negu 5 000 namų Donecke liko be dujų tuo metu, kai temperatūra nukrito žemiau nulio.

Jau ilgiau negu septynis mėnesius vykstantis kruvinas konfliktas nusinešė per 4,3 tūkst. žmonių gyvybių, o dar beveik 1 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus, rodo naujausi Jungtinių Tautų (JT) duomenys.

Apie tūkstantis žmonių žuvo nuo rugsėjo 5-osios, kai vyriausybė ir sukilėliai pasirašė formalią paliaubų sutartį, kuri nesugebėjo sustabdyti pražūtingų artilerijos susišaudymų strategiškai svarbiuose taškuose abipus fronto linijos.


Šiame straipsnyje: Doneckaskaras Ukrainoježuvo karysseparatistaiJT ataskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių