Rytų Ukrainoje per susirėmimus žuvo 12 žmonių, iš jų 7 civiliai

  • Teksto dydis:

Ukrainos rytuose 12 žmonių, tarp jų septyni civiliai, žuvo per pastarąją parą, tęsiantis vyriausybės pajėgų susirėmimams su prorusiškais separatistais, penktadienį pranešė pareigūnai.

Pagrindinės separatistų tvirtovės Donecko administracija nurodė, kad dar 23 žmonės buvo sužeisti per artilerijos ir raketų smūgius Donecko provincijoje. Tuo tarpu Kijevo kariškiai informavo, kad 23 vyriausybės pajėgų kariai buvo sužeisti per naujausius susirėmimus jau ilgiau negu devynis mėnesius besitęsiančiame konflikte, nusinešusiame apie 5,1 tūkst. žmonių gyvybių.

Naujausių susirėmimų pagrindinis epicentras buvo vyriausybės pajėgų ginamas Debalcevės miestas, kuris yra strategiškai svarbus geležinkelių mazgas tarp Donecko ir antrojo didžiausio separatistų kontroliuojamo miesto Luhansko.

Kijevui pavaldžios Donecko administracijos Vidaus reikalų ministerijos pajėgų vadovas sakė, kad vyriausybės pajėgos penktadienio rytą tebekontroliavo Debalcevę, prieš įsiplieskiant šiam konfliktui turėjusį apie 25 tūkst. gyventojų.

Tuo tarpu vienas iš Donecko separatistų lyderių Andrejus Purginas sakė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“, kad Ukrainos pajėgos yra „apsuptos“ ir nebegali gauti atsargų arba išsiųsti savo sužeistųjų į regiono ligoninė.

A.Purginas taip pat pasiūlė atverti „humanitarinį koridorių“ Ukrainos kariams, kurie sutiktų sudėti ginklus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDebalcevėDoneckasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSAS

RUSAS portretas
Beginkliu zmoniu zuna daugiau nei sukileliu.Kiekviena diena kijevo fasistai apsaudo Donecka ir gyvenvietes aplink Donecka,dauzo gyvenamus namus ir zudo zmones.Amerikos ir europos fasistai lyg ir nemato ir nezino ka daro kijevo fasistai.Tik sukileliai gali isgelbet ukraina nuo amerikos ir europos fasistu.Dieve padek sukileliam.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių