Rytų Ukrainoje per sprogimą sužeistas separatistų vadas I. Plotnickis

  • Teksto dydis:

Apsišaukėlių respublikos Ukrainos rytuose lyderis šeštadienį buvo sužeistas sprogus užminuotam automobiliui, pranešė vietos žiniasklaida.

Igoris Plotnickis, vadovaujantis Luhansko liaudies respublikai, „buvo sužeistas šį rytą per galingą sprogimą greta jo automobilio“, – pranešė prorusiškų sukilėlių naujienų agentūra.

52-ejų I. Plotnickis gydomas Luhansko ligoninėje kartu su dar keliais per minėtą sprogimą Luhanske nukentėjusiais žmonėmis, nurodoma pranešime.

Pasak agentūros, šiuo sprogimu „kėsintasi į jų lyderio gyvybę“, be nenurodomas joks dėl to įtariamas asmuo ar grupė. Nors užsimenama versija, kad galėjusi veikti kokia nors Ukrainos diversinė žvalgybos grupė.

Vienas nenurodytas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad I.Plotnickio patirti sužeidimai nekelia pavojaus jo gyvybei. Tačiau vėliau pranešta, kad „respublikos vadovo būklė sunki, jam atliekama operacija..., skeveldromis pažeisti gyvybiškai svarbūs organai“.

Buvęs prorusiškų kovotojų grupės vadas Igoris Plotnickis 2014 metų lapkritį buvo išrinktas vadovauti Lugansko sričiai, bet šių rinkimų nepripažįsta Kijevas, tvirtinantis, kad tuo buvo pažeistas paliaubų susitarimas.

Gruodį sprogdinant automobilį buvo nužudytas prorusiškų kazokų vadas Pavelas Dremovas; pareikšta, kad tai buvo teroro aktas, kurį suorganizavo Ukrainos saugumo pajėgos.

Pernai gegužę vadinamosios Luhansko respublikos gynybos ministerija patvirtino, kad žuvo policijos bataliono vadas Aleksejus Mozgovojus, kurio automobilis buvo sprogdintas ir apšaudytas.

Nuo 2014 metų balandžio, kai prieš vakarietišką Ukrainos vyriausybę sukilo Rytų Ukrainos rusakalbiai pramoniniai rajonai, žuvo daugiau negu 9500 žmonių.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją sukilėlių Ukrainos rytuose rėmimu ir ginkluotų pajėgų siuntimu į Luhansko ir Donecko sritis, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo.

Nu jo. portretas
Dar vienas kanda dulkes.

...

... portretas
Tie rusų šakalai nuolatos žudo vienas kitą dėl valdžios.

DJ

DJ  portretas
Jei tai padarė Ukrainos specialustai, tai labai teisingas reikalas nes jie naikina separatorius žudikus, taip bus ir toliau su visais separatorių vadais ir tipo kareiviais !. Jus susprogdinote žinomą žurnalistą Ukrainoje todėl dabar gausite atgal bet daug dažniau, kol jus tęsite savo veiklą !.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių