Ukraina: Horlivkoje per apšaudymą žuvo 17 žmonių

Horlivkoje per apšaudymą žuvo 17 žmonių

Ukrainos separatistų kontroliuojamame Horlivkos mieste per apšaudymą, vykusį pastarąsias 24 valandas, žuvo septyniolika žmonių, įskaitant tris vaikus, antradienį pranešė vietos Ukrainos pareigūnai.

Pranešime nurodoma, kad dar 43 žmonės buvo sužeisti šiame mieste, kuriame šiuo metu yra paskelbtas trijų dienų gedulas dėl trylikos civilių asmenų, tarp jų dviejų vaikų, sekmadienį žuvusių nuo „Grad“ raketų ugnies.

Rytų Ukrainoje per įnirtingus susirėmimus žuvo mažiausiai 19 civilių

Intensyvūs susirėmimai tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių šalies rytuose pareikalavo mažiausiai 19 civilių asmenų gyvybių, antradienį pranešė vietos pareigūnai, Kijevui stiprinant kampaniją prieš separatistus.

Ukrainos pajėgos stūmė sukilėlius link jų dviejų pagrindinių tvirtovių – Donecko ir Luhansko miestų, taip pat siekė juos apsupti keliose vietose, įskaitant didesnę teritoriją, kurioje liepos 17 dieną sudužo Malaizijos keleivinis laineris.

Pasak pareigūnų, 14 žmonių, tarp jų penki vaikai, žuvo per kautynes pirmadienio vakarą Horlivkos mieste – vienoje iš teritorijų, kuriose pastarosiomis dienomis vyko smarkiausi susirėmimai.

Luhansko mieste penki civiliai žuvo, kai artilerija smogė vieniems senelių namams, pridūrė pareigūnai.

„Priešas meta į mūšį viską, kad galutinai apsuptų DLR“, – sukilėlių vadas Igoris Strelkovas pirmadienio vakarą sakė žurnalistams Donecke, turėdamas omenyje separatistų paskelbtą „Donecko liaudies respubliką“.

„Esame apstulbę, kiek daug šarvuotosios technikos jie metė į šį mūšį“, – pridūrė slepiamųjų spalvų marškinėlius ir kelnes dėvintis I.Strelkovas, kuris yra Rusijos pilietis.

Vienas sukilėlių šaltinis Donecke sakė, kad pastiprinimus, įskaitant karinę įrangą ir kovotojus, vežanti kolona kirto netoliese esančią sieną su Rusija.

Sukilėlių lyderiai viešai teigia, kad Maskva nesiunčia jiems pagalbos. Rusija taip pat neigia Vakarų šalių kaltinimus, jog palaiko sukilimą ginklais ir kovotojais.

Pasak sukilėlių, jau apie 7,4 tūkst. Ukrainos karių buvo nukauti arba sužeisti nuo Kijevo „antiteroristinės“ operacijos prieš separatistus pradžios gegužės pradžioje.

Tačiau Kijevas nurodo, kad jo pajėgos neteko mažiau negu 1,5 tūkst. karių.

JT ataskaita apie žmogaus teisių padėtį Ukrainoje yra „veidmainiška“, sako Rusija

Maskva, liepos 29 d. („Reuters“-BNS). Rusija antradienį pareiškė, kad Jungtinių Tautų (JT) naujausia ataskaita apie žmogaus teisių padėtį Ukrainoje, kurios rytinį regioną krečia susirėmimai tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų sukilėlių, yra „veidmainiška.“

„Ataskaita yra neobjektyvi ir netgi veidmainiška“, - sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, kuriame pažymima, jog tame dokumente neužsimenama apie Rusijos žurnalistų areštus rytų Ukrainoje ir vyriausybės pajėgų rengtus civilinių objektų apšaudymus raketomis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainoježuvo civiliaiIgoris Strelkovasseparatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kievo chuntos banditai žudo net vaikus ir senelius

rusui

rusui portretas
Tai tu gal daugiau video irasu ziurek, ten jis neslepdamas prisipazysta apie savo tautybe bei pareigas.

RUSAS

RUSAS portretas
Idomu kas mate Strelkovo pasa?Kas tai kur tai girdejo ,kas tai kur tai ir kada nezinia ka tai mate Paskutinis izgirdo ir pateike spaudai Ir tai vadinasi zinios? Slykstu skaityti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių