Rusų sirgalių sulaikymą Prancūzijoje Maskva vadina nepriimtinu

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį „absoliučiai nepriimtinu“ pavadino rusų futbolo sirgalių sulaikymą Prancūzijoje.

„Tai buvo absoliučiai nepriimtinas incidentas, kai policija sustabdė autobusą su daugiau kaip 40-čia rusų sirgalių“, – sakė S.Lavrovas, turėdamas omenyje 43 rusus, kurie antradienį buvo sulaikyti dėl susirėmimų prieš ir per Rusijos ir Anglijos futbolo rinktinių rungtynes.

„Jie (policija) pareikalavo, kad jie išliptų iš autobuso dokumentų ir tapatybės patikrinimui“, – parlamente sakė S.Lavrovas.

Prancūzų policija antradienį netoli Marselio sulaikė 43 rusų sirgalių grupę, dėl susirėmimų prieš ir per šeštadienį įvykusias Rusijos ir Anglijos rungtynes.

Pasak S.Lavrovo, prancūzų pareigūnai neinformavo Rusijos ambasados ar konsulato Marselyje prieš sustabdydami tą autobusą, kuriame buvo ir kraštutiniams dešiniesiems prijaučiantis Aleksandras Špryginas, vadovaujantis Rusijos futbolo sirgalių asociacijai.

Rusijos diplomatinės misijos Prancūzijoje apie incidentą sužinojo tik iš socialinės žiniasklaidos, kai A.Špryginas ir kiti sirgaliai paskelbė nuotraukas ir informaciją apie savo sulaikymą, sakė S.Lavrovas.

UEFA yra pasakiusi Rusijai, kad ji bus diskvalifikuota ir nebegalės dalyvauti Europos čempionate, jei stadionuose vėl bus neramumų.

Trečiadienį Rusijos rinktinė Lilyje žais su Slovakijos rinktine ir tai bus antros rusų varžybos šiame čempionate.

Rusų pareigūnai kaltino Prancūziją nesugebėjus suvaldyti sirgalių susirėmimų Marselyje ir pabrėžė, kad anglų sirgaliai taip pat yra kalti.

S.Lavrovas pripažino, jog „nepriimtina elgtis kaip kai kurie mūsų piliečiai“, bet kritikavo ir „provokuojamą“ Anglijos sirgalių elgesį.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį išreiškė viltį, kad tyrimo metu bus teisingai elgiamasi su visomis tų susirėmimų šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel juos ileido,? ar tam,kad dar daugiau zmoniu suluosintu. kada baigsis pataikavimas kremliui?

Ratilai

Ratilai portretas
Nesate ES nariai, tai turite buti tikrinami kuo kruopsciausiai, ypac zinant fasistines tokiu "turistu-sirgaliu" nuotaikas.

AS

AS portretas
Lavrovai.Sila iest uma ninado.Jegos turi proto nereikia.Toks jusu sukis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių