Rusijos žurnalistas pranešė, kad buvo užpultas Sibire

  • Teksto dydis:

Rusijos žurnalistas Grigorijus Pasko, kuris buvo įkalintas už šnipinėjimą, kai paviešino, jog karinis laivynas išmeta radioaktyvius teršalus, antradienį pareiškė, kad nežinomi užpuolikai Sibire jam trenkė per galvą.

Radijui „Echo Moskvy“ G.Pasko sakė, kad šalia viešbučio Barnaule, kur jis vedė seminarą, prie jo priėjo du stambūs vyrai ir vienas jų „smarkiai trenkė į smilkinį“.

Užpuolikai šaukė: „Dink iš mūsų miesto, mes tave pribaigsim!“, sakė G.Pasko, kuris vadovauja fondui „19/29“, remiančiam tiriamąją žurnalistiką.

Rusijos žurnalistų sąjunga savo pranešime pareiškė, kad yra „susirūpinusi dėl to, kas nutiko Grigorijui Pasko ir domėsis, kaip plėtosis įvykiai“.

G.Pasko 2001 metais buvo pripažintas kaltu byloje dėl valstybės išdavystės, nes nufilmavo, kaip Rusijos karo laivynas išmeta radioaktyvias atliekas į Japonijos jūrą. Tuo metu jis dirbo viename karinių jūrų pajėgų laikraštyje ir pasidalino nufilmuotais kadrais su Japonijos televizija.

Žurnalistas buvo nuteistas ketveriems metams kalėjimo už šnipinėjimą ir tėvynės išdavystę. 2003 metais jis buvo lygtinai paleistas.

G.Pasko nurodė, kad užpuolimas Sibire įvyko praėjus dienai po to, kai vietiniame naujienų tinklapyje pasirodė informacija apie jo atvykimą. Tame pranešime jis buvo pavadintas išdaviku ir šnipu bei buvo žadama sekti ir filmuoti kiekvieną žurnalisto judesį jam būnant Barnaule.

G.Pasko sakė, kad pranešė policijai apie užpuolimą, o regiono policija savo ruožtu valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ patvirtino, kad jo pareiškimą gavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių