Rusijos teismas skyrė 12 metų kalėjimo Ukrainai šnipinėjusiam rusui

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas ketvirtadienį pranešė, kad skyrė 12 metų laisvės atėmimo bausmę vyrui, kuris, kaip nurodoma, šnipinėjo Ukrainos naudai.

Netoli Ukrainos sienos esančio Briansko rajono teismas trečiadienį pripažino rusą Viktorą Šurą kaltu dėl slaptos informacijos apie gynybinius objektus rinkimu Ukrainos pasienio tarnybai, sakoma teismo pranešime.

Pasak teismo, FSB žvalgybos tarnybos pareigūnai suėmė V.Šurą 2014 metų gruodį, jam sugrįžus į Rusiją; teismo metu įtariamasis prisipažino kaltu dėl išdavystės.

V.Šuro teismas buvo įslaptintas, todėl apie šią bylą žinoma nedaug. Nuteistajam paskirta bausmė dar neįsigaliojo, nes jis dar gali apskųsti teismo sprendimą, sakoma teismo pranešime.

Rusijos teisių aktyvistė ir žurnalistė Zoja Svetova – kuri susitiko su V.Šuru po to, kai jis buvo sulaikytas Maskvoje, – naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis maždaug 60 metų vyras turėjo leidimą gyventi Ukrainoje ir prieš suėmimą dirbo su architektūra ir prekyba antikvariniais daiktais susijusius darbus.

Z.Svetova atmetė V.Šurui pateiktus kaltinimus ir sakė, kad jis dėl jų prisipažino Rusijos žvalgybos tarnybai pažadėjus, jog tai bus lengvinanti aplinkybė jo byloje.

Pasak Z.Svetovos, Kijeve gyvenantis V.Šuro sūnus jai sakė, kad jo tėvas fotografavo apleistą aerodromą.

„Jį, matyt, FSB bus apgavęs“, – sakė žurnalistė.

Praėjusį mėnesį Maskva skyrė 14 metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam karinės žvalgybos inžinieriui už tai, kad jis, pasak kaltintojų, perdavė valstybines paslaptis vienai Švedijos organizacijai.


Šiame straipsnyje: Rusijos teismaskaras UkrainoješnipinėjimasViktoras Šuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių