Rusijos premjeras: naujos Vakarų sankcijos mūsų neparklupdys

  • Teksto dydis:

Rusijos vyriausybės vadovas Dmitrijus Medvedevas ketvirtadienį pareiškė, kad naujos Vakarų sankcijos Maskvai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje, yra „blogis“, tačiau tokios priemonės negali parklupdyti.

Premjeras vyriausybės posėdyje sakė, kad tokie Jungtinių Valstijų ir Europos Sąjungos veiksmai nepadės Ukrainai ir pakurstys antiamerikietiškas nuotaikas Rusijoje.

„Keli žodžiai apie vadinamąsias sankcijas, apie Rusijos „draugų“ veiksmus. Norėčiau pažymėti: bet kokios sankcijos - tai blogis, jos nesuteikia optimizmo nei ekonomikai, nei žmonėms, ir niekada neatneša akivaizdžios sėkmės“, - sakė D.Medvedevas.

Be to, pabrėžė premjeras, sankcijos „negali padaryti vadinamosios nepriimtinos žalos ekonomikai, kuri sulaukė tokio spaudimo“.

„Tarptautinė patirtis rodo, kad tokio pobūdžio sankcijos dar nieko neparklupdė“, - pabrėžė jis.

„Tai liudija visa tarptautinių veiksmų patirtis“, - sakė D.Medvedevas.

Jis taip pat pridūrė, jog dabar Maskva turi daugiau dėmesio skirti gynybos išlaidoms.

D.Medvedevas taip pat pabrėžė, kad sankcijos iš esmės yra nelegitimios, nes nepagrįstos Jungtinių Tautų sprendimais.

„Sankcijos Rusijos, jos piliečių ir įmonių atžvilgiu apskritai yra neteisėtos, nes nepagrįstos JT sprendimais, t. y. įvedamos savavališkai“, - pabrėžė jis.

Iždo departamentas paskelbė sąrašą fizinių ir juridinių asmenų, kurie papildomai įtraukti į sankcijų sąrašą: „Gazprombank“, „Vnešekonombank“, bendrovės „Novatek“, „Rosneft“, „Bazalt“, radioelektronikos technologijų koncernas KRET, Mokslinis gamybinis mašinų gamybos susivienijimas, koncernas „Almaz-Antei“, koncernas „Kalašnikov“, „Uralvagonzavod“, Feodosijos naftos terminalas.

Į naująjį JAV sankcijų paketą taip pat įtraukti penki oficialūs asmenys: Valstybės Dūmos vicepirmininkas Sergejus Neverovas, Rusijos prezidento patarėjas Igoris Ščegolevas, Krymo federalinis reikalų ministras Olegas Saveljevas, Sergejus Besesda iš Federalinės saugumo tarnybos, taip pat Donecko liaudies respublikos vienas lyderių Aleksandras Borodajus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EKSPERT

EKSPERT portretas
efektyviausia sankcija bus,kai P.AMERIKOJ PUTLERIS sukirto rankom su chuiweibinu lyderiais ir rusyne GREITAI bus ivesti ju beverciai pinigai!

rusu velnias

rusu velnias portretas
rusu velnias ,ant naftos adatos

rusu velnias

rusu velnias portretas
rusu velnias ,ant naftos adatos
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių