Rusijos palaikomi separatistai buvo įsiveržę į Vuhlehirsko miestą rytinėje Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Ukrainos armija ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos palaikomi separatistai buvo užėmę dar vieną miestą, atakuodami vyriausybės pajėgas rytinėje šalies dalyje, bet vėliau iš ten buvo išprašyti.

Kariuomenės atstovas Vladislavas Selezniovas sakė, kad separatistų pajėgos, palaikomos tankų, ketvirtadienį atakavo Vuhlehirsko miestą, o vyriausybės kariai kovėsi stengdamiesi jas nustumti atgal.

Tuo tarpu pulko „Azov“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ nurodoma, kad separatistų ataka atremta.

„ATO pajėgos atrėmė teroristų ataką Vuhlehirske. Į miestą įžengė Ukrainos Nacionalinės gvardijos batalionas, vyksta valymas“, – sakoma pranešime.

Šio miesto praradimas dar labiau apsunkintų vyriausybės pajėgų pastangas išlaikyti Debalcevės miestelį, geležinkelių susikirtimo tašką tarp dviejų separatistų kontroliuojamų Donecko ir Luhansko miestų.

Susirėmimai dėl Debalcevės prasidėjo šį mėnesį, po kelių gana ramių savaičių. Pasak V.Selezniovo, separatistai naktį apšaudė geležinkelio stotį iš sistemų „Grad“, o iš ryto puolė ir Vuhlehirską.

Po pietų gauta informacija, kad teroristų tankams ir pėstininkams pavyko įeiti į Vuhlehirską iš Horlivkos pusės.

Pulko „Azov“ paskyroje sakoma, kad „artilerijos ir raketų ugnimi buvo smogta rusiškų teroristų padaliniams, kurie po to pasitraukė“ iš Vuhlehirsko.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeprorusiški separatistaiUkrainos armijaVuhlehirskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

chocholas

chocholas portretas
tautos armija baigia damust amerikos statytinius.kitaip ir negalejo but,eiline amerikos agresija pasmerkta zlugimui.kiek si karta ant jos sazines nekaltu zmoniu kraujo?

cia tam va taip

cia tam va taip portretas
sutinku su tavim

va taip

va taip portretas
Kijevo banditai gauna i kaili kaip reikiant.Duok dieve kad sukileliai sunaikintu kaip galima daugiau banditu.Tik sukileliai gali isgelbet ukraina nuo amerikos ir europos banditu
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių