Rusija stiprins karinę galią nuo vakarinių sienų iki Ramiojo vandenyno

  • Teksto dydis:

Rusija stiprins savo ginkluotąsias pajėgas nuo vakarinių sienų iki Ramiojo vandenyno salų, tebetvyrant įtampai su Vakarų šalimis, penktadienį paskelbė kariškiai.

Kol kas nebuvo paskelbta jokių detalių apie kariuomenės stiprinimo programos finansinę pusę, bet tikėtina, kad ji bus brangi ir vyks tuo metu, kai Rusijos ekonomika apimta recesijos dėl nusmukusių naftos kainų ir Vakarų šalių sankcijų, paskelbtų Maskvai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje.

Skelbdamas apie planus sustiprinti pajėgumus, gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Maskvai kelia susirūpinimą papildomų NATO pajėgų dislokavimas netoli Rusijos sienų. Pasak jo, reaguojant į tuos žingsnius bus formuojami nauji daliniai Vakarų karinėje apygardoje, įskaitant dvi divizijas.

Rusijos vakaruose laikomi daliniai gaus 1,1 tūkst. naujų ginkluotės sistemų, įskaitant karinius lėktuvus, sraigtasparnius, tankus ir kitokias šarvuotąsias mašinas.

Tuo tarpu Tolimųjų Rytų regione bus dislokuotos modernios priešlaivinių raketų sistemos „Bal“ ir „Bastion“ ir nauji bepiločiai lėktuvai. Be kita ko, ši ginkluotė bus dislokuota Kurilų pietinėse salose, kurias Japonija laiko savo teritorija.

Ginčas dėl salų trukdė abiem šalims pasirašyti taikos sutartį po Antrojo pasaulinio karo.

Ginčijamose salose planuojama dislokuoti priešlaivinių raketų sistemas, galinčias smogti taikiniams už daugiau negu 300 kilometrų.

S.Šoigu sakė, Rusija taip pat svarsto galimybę tose salose įkurti karo laivyno bazę. Pasak ministro, artimiausiu laiku ten bus pasiųsta bus pasiųsta karinių jūrų pajėgų ekspedicija, kurios pagrindinis uždavinys – „ištirti galimybes ateityje įkurdinti ten Ramiojo vandenyno laivyno pajėgas“.

Gynybos ministras pabrėžė, kad Rusija toliau stiprins savo karinį buvimą Arkties regione. Įgyvendindama savo planus įkurti karines bazes Vrangelio saloje ir Šmito kyšulyje, Gynybos ministerija per praeitų metų trumpą navigacijos sezoną nugabeno 9,5 tūkst. tonų įrangos ir medžiagų.

Kremlius paskelbė savo prioritetu stiprinti šalies karines pajėgas Arktyje, siekiant užtikrinti nacionalinius interesus tame regione, kuriame tikriausiai slypi didžiuliai naftos ir kitokių gamtinių išteklių telkiniai.

Sibire kariškiai sutelks dėmesį į moderniausių priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistemų dislokavimą, siekiant apsaugoti tą milžinišką regioną, sakė S.Šoigu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reiskia

reiskia portretas
rusijos pilieciai dar labai ilgai naudosis lauko tualetais

Čiubaka

Čiubaka portretas
asile, čia tipo straipsnis perkam daugiau tankų

LT

LT portretas
Dabar Rusija pradejo kurti naujo tipo kariuomene ..ji tapo nematoma ..savi mato ,o priesai ne...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių