Rusija pratęsia paliaubų Alepe trukmę iki 11 valandų

  • Teksto dydis:

Rusija trečiadienį pareiškė, kad trimis valandomis pratęsia Alepe aštuonių valandų paliaubas, kurios turi prasidėti ketvirtadienį, siekiant leisti miesto gyventojams ir sukilėliams pasitraukti iš sukilėlių užimtos rytinės miesto dalies.

Vadinamoji humanitarinė pauzė, kuri turėjo trukti nuo 8 val. iki 16 val. (vietos ir Lietuvos) laiku, yra pratęsta „trimis valandomis iki 19 val. (vietos ir Lietuvos laiku)“, sakė aukšto rango kariuomenės pareigūnas Sergejus Rudskojus per spaudos konferenciją Rusijos gynybos ministerijoje Maskvoje.

Pasak jo, toks sprendimas buvo priimtas po įvairių tarptautinių pagalbos organizacijų „daugybės prašymų“.

Papildomas laikas „leis Jungtinių Tautų ir Sirijos Raudonojo Pusmėnulio atstovams atlikti visas savo operacijas, užtikrinant ligonių ir sužeistųjų evakavimą, ir taip pat leis taikiems gyventojams išvykti iš miesto“, – sakė kariuomenės atstovas.

JT trečiadienį pareiškė, kad visoms šalims reikėtų laikytis ilgesnių – mažiausiai 48 valandų – paliaubų, kad galėtų atvykti pagalbos vilkstinės.

Maskva antradienį pranešė, kad Rusijos ir Sirijos lėktuvai nutraukia Alepo bombardavimą prieš numatytą kovos veiksmų sustabdymą. Ši pertrauka tęsėsi ir trečiadienį.

Pasak Maskvos, prasidėjus humanitarinei pauzei, bus atidaryti keturi koridoriai, kuriais iš miesto galės pasitraukti civiliai gyventojai, ir dar du bus skirti kovotojams.

S.Rudskojus taip pat sakė, kad Rusijos ir Sirijos lėktuvai laikosi 10 kilometrų atstumu nuo Alepo, Maskvai antradienį pažadėjus nutraukti miesto bombardavimą prieš numatytas paliaubas.

„Vakar nuo 10 valandos Rusijos ir Sirijos pajėgos visiškai nutraukė aviacijos smūgius Alepo rajone. Rusijos ir Sirijos lėktuvai dabar (prie jo) nesiartina arčiau nei per 10 kilometrų“, – kalbėjo S.Rudskojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomui

Tomui portretas
o kai vyksta karas, kur nezusta civiliai. Ar bent suvoki ka rasineji. Ar išvis tevai bent žino ka darai?

tomas

tomas portretas
Koks kilnadvasiskumas! Net trim valandom trumpiau zudys civilius gyventojus!!!

Dzukas

Dzukas portretas
Dieve padek rusams sventoj kovoj su taisdzihadistais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių