Rusija nori sukurti humanitarinės pagalbos „tiltą“ į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Vienas aukšto rango Rusijos pareigūnas šeštadienį pareiškė, kad Maskva nori sukurti „humanitarinį tiltą“, kuriuo galėtų gabenti pagalbos siuntas į karo niokojamą Ukrainos rytinį regioną.

Rusijos valdžios institucijos, visuomeninės organizacijos ir verslo įmonės „ketina organizuoti ne vieną humanitarinę koloną, kurią jau pasiuntėme, bet ir antrąją, trečiąją, dešimtąją“, – gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

„Apskritai norėtume, kad būtų normalus humanitarinis tiltas tarp“ Rusijos ir prorusiškų sukilėlių kontroliuojamų rytų Ukrainos miestų Luhansko ir Donecko, kur dėl kautynių yra įstrigę daug civilių gyventojų.

Praėjusią savaitę Rusija pasiuntė į Luhanską daugiau negu 200 sunkvežimių koloną, kuri esą gabeno per 1,8 tūkst. tonų humanitarinių krovinių, negavusi oficialaus Ukrainos vyriausybės sutikimo ir nedalyvaujant Raudonojo Kryžiaus stebėtojams.

Kijevas tai pavadino invazija, o Vakarų šalys peikė Maskvą dėl Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimo.

Dabar Rusijos ir Ukrainos institucijos tariasi dėl antrosios pagalbos kolonos siuntimo.

Ukraina susirūpinusi, kad pagalbos kolonos gali tapti priedanga atsargoms prorusiškiems sukilėliams gabenti, arba dar blogiau – pretekstu Rusijos invazijai, jeigu sunkvežimiai būtų atakuoti. Kijevas nuogąstauja dėl Maskvos pastangų didinti savo vaidmenį ir dalyvavimą regione, prisidengiant humanitarinės pagalbos vėliava.

A.Antonovas nevartojo žodžio „koridorius“, kuris galėtų reikšti ketinimus pasiųsti karines pajėgas saugoti pagalbos darbuotojų.

Birželį Rusijos žiniasklaidos grupė RBK citavo šaltinį Gynybos ministerijoje, kuris sakė, kad prie Ukrainos sienos sutelktos pajėgos yra pasiruošusios įsiveržti, kad apsaugotų civilius nuo Kijevo vyriausybės pajėgų atakų.

Kijevas ir Vakarų šalys dabar kaltina Rusiją, kad ši įvedė reguliariąsias pajėgas į Ukrainą, kur jos vadovauja žaibiškam puolimui pietryčių regione prie Azovo jūros pakrantės, dramatiškam pakeitusiam jėgų pusiausvyrą jau beveik penkis mėnesius vykstančiame konflikte.

NATO ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija pasiuntė bent tūkstantį savo karių padėti sukilėliams, taip pat priešlėktuvinės gynybos sistemų, artilerijos, tankų ir šarvuotųjų mašinų, o prie sienos sutelkė 20 tūkst. karių.

A.Antonovas dar kartą paneigė, kad Rusijos kariai kaunasi Ukrainoje.

„Rusijos Federacija nevykdo jokių karinių operacijų Ukrainoje ir to nedarys“, – jis sakė „RIA Novosti“.


Šiame straipsnyje: humanitarinė pagalbatiltasUkrainaRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

To "mizantropas"

To "mizantropas"  portretas
Biški mastyk ką rašai. Donecke bei Luhanske taikus civiliai gyventojai neturi ko valgyti, nes ten vyksta pilietinis karas ir niekas neatveža maisto prekių į parduotuves. Be to, Kijevo valdžia nemoka netgi pensijų Donecko bei Luhansko taikiems gyventojams pensininkams. Iš ko žmonės turi gyventi, jei jie neturi pinigų ir parduotuvese tuščia ?? Šaunoliai Rusija, kad padeda taikiems Donecko bei Luhansko gyventojams ir neduoda jiems mirti iš bado. Pirmą kartą Rusija atvežė Donecko bei Luhansko gyventojams 2 tūkstančius tonų maisto produktų. Tik nereikia svaigti, kad Rusija atvežė 2 tūkstančius tonų druskos ir vandens, kaip rašo komentatoriai. Rusija nuvežė ten šimtus tonų mėsos konservų, šimtus tonų pieno konservų, šimtus tonų įvairiausių kruopų, makaronų, miltų, vaistų, maisto kūdikiams, cukraus ir t.t. Nesuprantu kodėl lietuviai svajoja, kad Donecko bei Luhansko taikūs gyventojai mirtų iš bado ???

mizantropas

mizantropas portretas
visas prieigas į Ukrainą būtina užminuoti, nes tai ne humanitarinė pagalba, o ginklų tiekimas teroristams. Jei ruskiai kitiems neleidžia kištis į suverenios valstybės, t.y. Ukrainos reikalus, tai, pagaliau, ko ji pati neprašyta ten lenda? Todėl Ukrainai būtina karinė pagalba, nes tokią teroristams teikia ruskiai. Ir nėra ko čia ruskiams apsimetinėti arkliu lavrovu, ar putkinu "taikdariu", visi žinome, ko siekia rusija.

chotiat

chotiat portretas
li ruskije voiny ? ? ? jau pamiršo ką dainavo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių