Rūpi ne futbolas, o muštynės

Susirėmimai tarp Rusijos ir Anglijos futbolo gerbėjų Prancūzijoje nesiliovė visą savaitę. Iš Marselio veiksmas persikėlė į Lilio miestą. Europos futbolo federacija (UEFA) įspėjo netoleruosianti smurto stadionuose ir jų prieigose. Deja, chuliganams tai nelabai rūpi.

UEFA tyrimas

Anglijos ir Rusijos vienuolikės bus pašalintos iš Europos futbolo čempionato finalo, jeigu šių komandų radikalūs aistruoliai toliau smurtaus – toks įspėjimas atskriejo iš UEFA.

Per šeštadienį kilusias riaušes 35 žmonės buvo sužeisti, trys – sunkiai. Tai buvo didžiausias smurto protrūkis per tarptautinius turnyrus nuo 1998 m. pasaulio čempionato Prancūzijoje.

UEFA vykdomasis komitetas paskelbė viešą perspėjimą savo pranešime, kuriame akcentavo "pasibjaurėjimą smurtiniais susirėmimais, vykusiais Marselio mieste".

Rusijos aistruoliai UEFA buvo apkaltinti dėl smurto, rasistinio elgesio ir fejerverkų stadione.

Tiesa, UEFA gali skelbti sankcijas tik dėl incidentų stadionuose, o ne dėl masinių muštynių tarp Rusijos ir Anglijos komandų gerbėjų, kurios kelias valandas prieš rungtynių pradžią vyko Marselio centriniame Senojo Uosto rajone.

Susigadino įvaizdį?

Tiek Didžiosios Britanijos, tiek Rusijos pareigūnai kritikavo sirgalių elgesį.

Vitalijus Mutko, Rusijos sporto ministras, pažymėjo, kad sirgaliai elgėsi netinkamai. Tiesa, pasak jo, rungtynių organizatoriams taip pat tenka dalis kaltės už tai, kad jie nesugebėjo suvaldyti žiūrovų stadione "Stade Velodrome".

"Buvo nederamų šūkių, buvo fejerverkų. Tai, be abejo, yra labai blogai. Kita vertus, tokias rungtynes reikia tinkamai organizuoti; reikia atskirti aistruolius. Nebuvo jokių užtvarų, nieko", – pridūrė jis.

V.Mutko pripažino, kad smurtas tapo smūgiu Rusijos įvaizdžiui prieš šalies organizuojamą 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.

"Aišku, kad mes, kaip būsimo Pasaulio čempionato šeimininkai, privalome saugoti savo įvaizdį, o žmonės neturėtų jo gadinti. Tai visų blogiausia", – kalbėjo ministras. Jis pažymėjo, kad UEFA sprendimas ištirti incidentą – teisingas, ir pažadėjo išaiškinti bei nubausti rusų sirgalius, sukėlusius neramumus.

Prancūzijos pareigūnai pažymėjo, kad grupė Rusijos futbolo sirgalių šios savaitės viduryje buvo išsiųsta iš Prancūzijos. Nuogąstauta, kad jie gali sukelti problemų per Europos futbolo čempionato rungtynes.

Gynė chuliganus

Vienas aukšto rango Rusijos futbolo sąjungos (RFS) pareigūnas ir politikas, pagarsėjęs savo nacionalistinėmis pažiūromis, užtarė rusų sirgalius, dalyvavusius muštynėse su Anglijos futbolo rinktinės gerbėjais.

"Nematau nieko baisaus, – aiškino Igoris Lebedevas, RFS vykdomojo komiteto narys ir Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas. – Priešingai, šaunuoliai mūsų vaikinai! Tęskite toliau! Ir nesuprantu aš tų politikų ir valdininkų, kurie smerkia mūsų sirgalius. Juos ginti reikia, o kai parvažiuos namo, tada išsiaiškinsime."

I.Lebedevas priklauso Rusijos liberalų demokratų partijai, kurios lyderis Vladimiras Žirinovskis garsėja ne mažiau skambiais pareiškimais.

"Tai, kas įvyko Marselyje ir kituose Prancūzijos miestuose, yra ne aistruolių kaltė, o Prancūzijos policijos negebėjimas organizuoti tokius renginius", – tęsė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
man patinka kai vyrai musasi.Atsimenu jaunysteje kaimo vyrai eidavo i sokius pasimusti, kaimas pries kaima o mes ziuredavom kaip musasi.Viena, rodos mokytoja., su lempa zibaline dar passviesdavo /atsiprasau uz klaidas sze nu nearndu as ju./

taigi

taigi portretas
Nusibodot su kvaila propaganda, ne šventi rusų futbolo sirgaliai, bet britai dar siaubingesni, o mušėsi ir kėlė riaušes ir vokiečių, ukrainiečių ar lenkų sirgaliai. Apskritai- Marselio gyventojai dėkingi rusams, kad įkrėtė anglų buduliams, nes šie jau kelias dienas prieš rungtynes niokojo miestą.

Turas

Turas portretas
Kas juos ileido i Sengeno zona? Tuos fasistus kuo skubiau reikia deportuoti ir ateityje blokuoti patekima i ES.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių