Per riaušes kalėjime žuvo mažiausiai dešimt žmonių

  • Teksto dydis:

Dramblio Kaulo Kranto didžiausioje sostinės įkalinimo įstaigoje per riaušes žuvo mažiausiai 10 žmonių, pirmadienį pranešė generalinis prokuroras Aly Yeo (Alis Jeo).

Pasak prokuroro, per riaušes Abidžano kalėjime žuvo vienas jo darbuotojas ir dar aštuoni buvo sužeisti. Taip pat žuvo devyni kaliniai ir 13 jų patyrė sužeidimus, sakė jis.

Tarp žuvusiųjų per šeštadienio rytą kilusius neramumus buvo jų organizatorius Coulibaly Yacouba (Kulibalis Jakuba), dar žinomas kaip „Yacou le Chinois“ (Kinas Yacou /Jaku/).

Kalėjimo apsaugos darbuotojas Noelas Yao (Noelas Jao) sakė, kad riaušės prasidėjo maždaug 8-9 val. ryto šeštadienį, kai Kalašnikovo automatais ginkluoti belaisviai užpuolė kalėjimo darbuotojus.

A.Yeo sakė, kad susirėmimai prasidėjo, kai vienas iš buvusių nuteistųjų bandė į kalėjimą įnešti narkotikų.

C.Yacouba, kuris kalėjo šioje įstaigoje nuo 2012 metų už „tyčinį ir netyčinį nužudymą“, vadovavo kalinių maištui, vienoje rankoje laikydamas kalašnikovą ir dar vieną šautuvą pasikabinęs ant peties, pasakojo A.Yeo.

Dėl šio incidento pradėtas tyrimas, aiškinamasi, kaip kaliniai galėjo apsirūpinti automatiniais ginklais.

Šalies ekonominėje sostinėje Abidžane esančiame kalėjime gyvena maždaug 5 tūkst. kalinių, nors jis buvo projektuotas 1,5 tūkst. nuteistųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių