Protestai per D. Trumpo mitingą Kalifornijoje virto smurtiniais

  • Teksto dydis:

Protestai per Kalifornijoje ketvirtadienį įvykusį respublikonų prezidentinės kampanijos favorito Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) mitingą, kaip pranešama, virto smurtiniais: buvo išdaužtas policijos automobilio langas ir svaidomi akmenys, 20 žmonių buvo areštuoti.

Šimtai demonstrantų susirėmė su policija prie Orindžo apygardos amfiteatro Kosta Mesoje, kur į D.Trumpo kampanijos renginį prieš birželio 7-ąją įvyksiančius pirminius valstijos rinkimus buvo susirinkę tūkstančiai žmonių, rašė „The Los Angeles Times“.

Demonstrantai svaidė akmenis į pro šalį važiavusius automobilius, niokojo kitas mašinas, išdaužė mažiausiai vieno policijos patrulinio automobilio langą, pradūrė kito policijos automobilio padangas, bandė apversti dar vieną policijos mašiną, rašė laikraštis.

Iki maždaug 23 val. (penktadienio 9 val. Lietuvos laiku) protestai baigėsi, „Twitter“ pranešė Orindžo apygardos policija. „Maždaug 20 areštų ... Jokių rimtų sužeidimų. Minia išvaikyta iki 11 val. vakaro“, – sakoma žinutėje.

Vietos naujienų televizija ABC7 parodė, kaip vienas automobilis pavojingai suka aplink pėsčiuosius gatvėje.

Pasak minėto laikraščio, minia, kurioje buvo Amerikos ir Meksikos vėliavų, blokavo eismą, o viena grupė suolais blokavo įvažiavimą į 55-ąjį greitkelį.

Po mitingo D.Trumpas padėkojo Orindžo apygardos žmonėms už surengtą renginį.

„Ačiū, Kosta Mesa Kalifornijoje! 31 000 žmonių šįvakar, su tūkstančiais išvarytų. Aš sugrįšiu!“ – parašė D.Trumpas.

Kalifornija, kuri yra didžiausia valstija ir balsuos paskutinę respublikonų pirminių rinkimų dieną, yra nepaprastai svarbi D.Trumpui, siekiančiam užsitikrinti pergalei būtiną partijos suvažiavimo delegatų skaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių