Programišiai vėl buvo patekę į tarpbankinių atsiskaitymų sistemą SWIFT

  • Teksto dydis:

Tarpbankinių atsiskaitymų sistema SWIFT, visame pasaulyje paslaugas teikianti daugiau kaip 10 tūkst. finansų įstaigų, pranešė klientams, jog programišiams vėl pavyko patekti į sistemą ir jų taikiniu šį kartą tapo vienas komercinis bankas.

Programišiams pavyko sistemoje nusiųsti pranešimus su teisingais kodais. Jie pasinaudojo esamo kliento identifikavimo priemonėmis, tačiau į sistemą nebuvo įsilaužta, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

SWIFT bankams nusiųstame pranešime pažymima, jog nustatytas naujas patekimo į sistemą atvejis rodo, kad ankstesnis atvejis, susijęs su Bangladešo centriniu banku, nebuvo pavienis, o yra platesnės kampanijos prieš bankus dalis.

Kiek anksčiau šiais metais per sistemą buvo nusiųsti 35 melagingi nurodymai dėl lėšų pervedimo Bangladešo centrinio banko vardu. Galiausiai nusikaltėliams pavyko pavogti 81 mln. JAV dolerių. Didžiąją dalį operacijų pavyko blokuoti. Išankstiniais Bangladešo valdžios duomenimis, kurie buvo gauti dar balandį, vagystėje dalyvavo maždaug 20 programišių.

SWIFT – Pasaulinė tarpbankinių finansinių telekomunikacijų organizacija – įsteigta 1973 metais. Jos steigėjai yra 239 bankai iš penkiolikos šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių