Prie Maskvos nukritus gelbėtojų sraigtasparniui žuvo trys įgulos nariai

  • Teksto dydis:

Vienam Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos sraigtasparniui Mi-8 trečiadienio vakarą nukritus netoli Maskvos žuvo trys jo įgulos nariai, pranešė pareigūnai.

„Per mokomąjį skrydį Liubercų rajone, treniruojantis vykdyti gelbėjimo operacijas ypač sudėtingomis sąlygomis, sudužo Nepaprastųjų situacijų ministerijos sraigtasparnis Mi-8“, – nurodė ministerijos spaudos tarnyba ir pridūrė, kad orlaivyje buvo trys žmonės.

Sraigtasparnio sudužimo vietoje į pietryčius nuo Maskvos įsiplieskė gaisras, kurį užgesinus tarp nuolaužų buvo rasti visų trijų įgulos narių kūnai.

Naujienų agentūra „Interfax“ citavo gelbėjimo tarnybų šaltinius, kurie sakė, kad sraigtasparnis skrido esant „sudėtingoms meteorologinėms sąlygomis“ ir kad pilotas stažuotojas galėjo „nespėti laiku susiorientuoti, o susiklosčius kritinei padėčiai priėmė sprendimą nukreipti mašiną tolyn nuo gyvenamosios zonos“.

Taip pat tiriama techninio gedimo versija, pridūrė šaltinis.

Nepaprastųjų situacijų ministerija pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms.

„Tai baisi tragedija Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos aviacijai, (žuvusiųjų) šeimoms ir artimiesiems. Žuvo puikūs profesionalai, kurių pašaukimas buvo gelbėti žmonių gyvybes“, – sakoma ministerijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių