Prie Libijos krantų nuskendus laivui galėjo žūti iki 30 žmonių

  • Teksto dydis:

Prie Libijos krantų nuskendus laivui, galėjo žūti iki 30 migrantų, dar maždaug 50 migrantų gelbėtojams pavyko ištraukti iš vandens, ketvirtadienį pranešė ES karinio jūrų laivyno pajėgos.

„Mūsų skaičiavimais, žuvusiųjų bus 20-30 žmonių“, – sakė kapitonas Antonello de Renzis Sonnino (Antonelas de Renzis Soninas), ES karinės operacijos „Sofia“ prieš žmonių kontrabandininkus Viduržemio jūroje atstovas, naujienų agentūrai AFP.

„Iš Liuksemburgo žvalgybos lėktuvo buvo pastebėtas apvirtęs laivas maždaug už 35 jūrmylių nuo Libijos pakrantės; apie 100 migrantų vandenyje laikėsi įsikibę į skęstantį laivą“, – sakė jis.

Ispanų fregata „Reina Sofia“ ir Italijos pakrančių sargyba nuskubėjo į nelaimės vietą, kur primėtė esantiems vandenyje gelbėjimo plaustų ir liemenių.

„Deja buvo ir negyvų kūnų“, – pridūrė A.de Renzi Sonnino, dar nurodęs, kad gelbėjimo operacija tebesitęsia.

Tarptautinių pajėgų EUNAVFOR MED socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtose nuotraukose matomi migrantai, mojantys rankomis pagalbos, pavojingai balansuodami ant laivo denio, kuris jau atsidūręs po vandeniu, bet aiškiai matomas skaidrioje akvamarininėje jūroje.

Diena anksčiau, trečiadienį, apvirtus migrantų laivui, žuvo penki žmonės; dar kitas laivas nuskendo antradienį – našlaite liko maža mergytė, pražuvus abiem jos tėvams.

Pagerėję vasariški orai paskatino naują kelionių valtimis per jūrą iš Libijos į Italiją bangą.

Išlikę šiose kelionėse gyvi papildys beveik 40 tūkst. migrantų, šiemet įtrauktų į sąrašus Italijos pietiniuose uostuose



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
rasykit teisybe o ne mela vos tik pamate gelbetojus laiva skandina patys kad ne priverstu gryzti atgal tai iseitu patys musa ir patys rekia teisingai pasielge turkai dave malku tai nespejo ir pradeti skesti kaip nese mulla atgal sena istorija bet scenarijus tas pats
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių