Prie Italijos krantų išgelbėti per 1,8 tūkst. migrantų

Daugiau negu 1,8 tūkst. migrantų buvo surinkti Viduržemio jūroje, taip pat rasti 13 žuvusių žmonių palaikai, nemažėjant pabėgėlių, kurie mėgina pasiekti Europą, plaukdami laivais iš Šiaurės Afrikos, pranešė Italijos pakrančių sargyba.

Europos Sąjungos sienų apsaugos operacijoje „Triton“ dalyvaujantys laivai gelbėjo migrantus iš palaikių laivų per pirmadienį surengtas penkias atskiras misijas, o šeštadienį į Siciliją buvo atgabenti 1,3 tūkst. migrantų, daugiausiai kilusių iš Užsachario Afrikos ir Sirijos.

Vieno Airijos karinio laivo įgula rado 13 lavonų, teikdama pagalbą vienam iš tų laivų, kuriame buvo 522 žmonės.

Pakrančių sargyba nurodė, kad tų žmonių mirties priežastis kol kas nežinoma, bet į pavojingą kelionę jūra išvykę migrantai dažnai nukenčia nuo didelio skysčių netekimo ir saulės smūgio.

Jau per 1,9 tūkst. migrantų žuvo šiais metais, kai mėgino pasiekti Europą, plaukdami per Viduržemio jūrą palaikiais laivais. Dar apie 150 tūkst. sugebėjo atvykti į ES šalis, anksčiau šį mėnesį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel

kodel portretas
kodel jie nenuplukdyti atgal i Afrika?

kodėl ES nestabdo srautų?

kodėl ES nestabdo srautų? portretas
Čia bus pasaka be galo,nes yra gelbėjami ir tokie skaičiai kiekvieną dieną.Tai įdomu o europiečiai į kokį žemyną turės bėgti nuo šio maro.Geriausia būtų tą patį laivelį su tais emigrantais grąžinti ten iš kur atplaukė,kad kitiems atšoktų fantazija.Ne visur karas,tegu dirba ir kuria savo valstybių gerovę,o ne tik gamina vaikus.Ir išvis prie ko čia Afrika Europai,čia kažkas vyksta labai nešvaraus,taip negali būti,kad negalima jų sustabdyti.

dar Grieztesnis

dar Grieztesnis portretas
TAI VYKSTA PRIES PASAULIO PABAIGA-vienas is zenklu,skelbianciu,kad si rase uzplus ir isiviespataus pasaulyje!ir NIEKO baltaodziai PRIES DIEVO VALIA-nepajegs padaryti!!!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių