Prie Egipto įvykusios migrantų laivo katastrofos aukų – jau 42

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje prie Egipto šiaurinės pakrantės trečiadienį apvirtus laivui, kuriuo plaukė iki 450 migrantų, nuskendo mažiausiai 42 žmonės, pranešė pareigūnai.

Per skubiai pradėtą paieškų operaciją 163 nelaimę patyrusio laivo keleiviai buvo išgelbėti.

Laivas apvirto netoli Rosetos uostamiesčio.

Penki išsigelbėję migrantai, šiuo metu esantys Rosetos ligoninėje, kur laikomi antrankiais prirakinti prie lovų, naujienų agentūrai AFP sakė, kad laivu plaukė iki 450 žmonių.

„Laivas nuskendo. Mano trys vaikai žuvo“, – sakė 28 metų Badras Abdel Hamidas ir paplūdo ašaromis.

„Laive mūsų buvo 450 žmonių. Išplaukėme 2 val. nakties. Po pusantros valandos laivas apvirto. Kas mokėjo plaukti – plaukė. Mes netgi palikome moteris ir vaikus“, – pasakojo 27 metų Ahmedas Mohamedas.

Vietos valdžios pareigūnas Ali Abdel Sattaras (Alis Abdel Sataras) AFP sakė, kad laivas nuskendo už maždaug 12 kilometrų nuo kranto.

Pasak jo, tarp aukų yra vienas vaikas, 10 moterų ir 31 jaunas vyras. Žuvusieji buvo Egipto, Eritrėjos, Sudano ir Sirijos piliečiai.

Ši tragedija įvyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūra „Frontex“ įspėjo, kad vis daugiau į Europą norinčių patekti migrantų keliauja į Egiptą, iš kur leidžiasi į pavojingą kelionę jūra.

Neteisėtu žmonių gabenimų užsiimantys asmenys perpildo neretai palaikius laivus žmonėmis, kurie už kelionę pakloja nemenkas sumas.

Egipto ministras pirmininkas Sharifas Ismailas (Šarifas Ismailas) nurodė policijai areštuoti žmonių kontrabandininkus, rašoma vyriausybės išplatintame pranešime.

Kariškiai pranešė, kad pavyko išgelbėti 163 laivo keleivius. Be to, kariškiai sustabdė dar vieną laivą, gabenusį 294 migrantus.

Gelbėtojams jūroje tęsiant nelaimę patyrusio laivo keleivių paieškos operaciją, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Khaledas Megahedas (Chalidas Megahedas) AFP sakė, kad ligoninės pasirengusios priimti daugiau aukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Gerai plaukė 450. Išgelbėjo 163, nuskendusius rado 42... o kiti kur? išgaravo? jei nesipliuškena vandens paviršiuje tai nuskendo. Ar dėl to Europai blogiau? Jau vien mes 102 tokius išlaikom o ne savo ligonius gydom ar vaikus mokom... Neturim 102 ligonių kuriems reikalinga slauga? neturim 102 vaikų kuriems nėra vietos darželyje? neturim 102 mokytojų kurie gana mažą algą? neturim 102 gydytojų kurie ir mažą algą gauna? ar neturim 102 abiturientų, kurie neįstojo į universitetą, kad nėra valstybės finansuojamos vietos...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kam čia primetama ta svetima bėda.Mūsų emigrantais niekas nesirūpina ir niekam nebeįdomu.Patys pasirenka tokį kelią,jų bėdos.Jie negailu savo vaikų ,nevertina jų gyvybių,tegul žinosi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių