Prekybos centre Bagdade per IS teroristų išpuolį žuvo mažiausiai 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Bagdade pirmadienį buvo užpultas vienas prekybos centras, paimti įkaitai, per saugumo pajėgų operaciją užpuolikai buvo įveikti, bet žuvo mažiausiai 12 žmonių, pranešė Irako saugumo ir medicinos šaltiniai.

„Saugumo pajėgos dabar visiškai kontroliuoja padėtį, banditai nukauti, įkaitai išvaduoti“, – sakė vienas policijos pareigūnas.

Užpuolikai, prie komplekso susprogdinę užminuotą automobilį, ėmė šaudyti į prekybos centre Bagdado rytinėje dalyje esančius žmones, žuvo mažiausiai 12 žmonių, pranešė policija. Ligoninės patvirtino žuvusiųjų skaičių ir nurodė, kad sužeistųjų yra mažiausiai 36.

Naujienų agentūra „The Associated Press“ remdamasi Irako pareigūnais, pranešė, kad, minėtam automobiliui sprogus, prie įėjimo į centrą dar susisprogdino savižudis, iš viso žuvo 18 žmonių, sužeista apie 50.

Pareigūnai šį išpuolį iš pradžių vertino kaip įkaitų paėmimą, nes komplekso viduje buvo užspeista apie 50 žmonių.

Netrukus Irako pajėgos apsupo pastatą, kariai nusileido ant stogo, susirėmė su užpuolikais viduje, du iš jų nukovė, suėmė keturis, bei paskelbė, kad incidentas baigtas.

Tarp aukų minimi ir keturi policininkai, žuvę per puolimą, kuris truko apie pusantros valandos.

Vos tik pasidėjo puolimas, pareigūnai uždarė griežtai saugimą Žaliąją zoną, kurioje yra įsikūrusios užsienio ambasados ir dauguma šalies politinio elito.

Pagrindinai keliai, prekybos centrai, tiltai sostinėje buvo uždaryti, baiminantis naujų išpuolių.

Taip pat pranešama, anot „The Associated Pess“, kad Bagdado pietryčiuose judriame turguje buvo susprogdintas automobilis, žuvo penki žmonės, 12 sužeista; tai nurodė medikai ir policija.

Dėl šių išpuolių atsakomybę netrukus prisėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“, kuri dažnai puldinėja šiitų daugumą šalyje, sprogdindami savadarbius užtaisus turguose, kad žūtų kuo daugiau žmonių.

Šį kartą jie paskelbė per išpuolį Bagdado prekybos centre nužudę ir sužeidę 90 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių