Laboratorija gavo su MH370 lainerio katastrofa siejamą nuolaužą

  • Teksto dydis:

Indijos vandenyno saloje į paplūdimį išmesta lėktuvo „Boeing 777“ detalė, siejama su oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 dingusiu laineriu, šeštadienį vakare buvo atgabenta į vieną Prancūzijos laboratoriją tolesnei analizei.

Jeigu būtų patvirtinta, kad ta nuolauža yra pradingusio „Malaysia Airlines“ dalis, šis atradimas taps pirmuoju apčiuopiamu proveržiu, tiriant jau 16 mėnesių aviacijos ekspertus gluminantį incidentą.

Automobilių koloną, kurį medinę dėžę su 2 m ilgio sparno detale iš Paryžiaus nuvežė į vieną Gynybos ministerijos laboratoriją netoli pietvakarinio Tulūzos miesto, lydėjo policija.

Ta detalė, vadinama flaperonu, buvo ankstesnę naktį atskraidinta į Prancūziją iš šiai šaliai priklausančios Reunjono salos, kur ji buvo rasta Sen Andrė miestelio paplūdimyje anksčiau šią savaitę.

Iš Orli oro uosto Paryžiuje ji buvo vežama į pietus keliu ir jau pasiekė laboratoriją.

Malaizijos ir Prancūzijos ekspertai trečiadienį pradės tirti tą nuolaužą ir netoli jos rastas lagamino liekanas, sakė vienas informuotas šaltinis.

Šeštadienį keli šimtai žmonių dalyvavo Sen Andrė mieste aukotose mišiose MH370 katastrofos aukoms atminti – už kelių šimtų metrų nuo vietos, kur praeitą trečiadienį buvo rastas flaperonas.

„Esu įsitikinęs, kad artėjame prie MH370 mįslės išaiškinimo. Tai gali būti įtikinamas įrodymas, kad MH370 nukrito Indijos vandenyne“, – naujienų agentūrai AFP sakė Malaizijos susisiekimo viceministras Abdul Azizas Kaprawi (Abdul Azizas Kapravis).

JAV aerokosminių technologijų milžinė „Boeing“ penktadienį paskelbtame pranešime nurodė, kad pasiųs į Prancūziją savo techninių ekspertų grupę ištirti rastosios detalės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių