Prancūzijoje sulaikytas Lietuvoje registruotas sunkvežimis, vežęs 11 migrantų

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Prancūzijos vakaruose, Puatjė mieste, buvo sulaikytas Lietuvoje registruotas sunkvežimis, vežęs 11 migrantų, BNS patvirtino Lietuvos ambasada Paryžiuje.

„Ambasada susisiekė su Puatjė prefektūra, kuri patvirtino, kad sulaikytas sunkvežimis buvo su lietuviškais numeriais. Jame buvo rasta 11 pabėgėlių. Prokuratūra informavo, kad sunkvežimį preliminariai vairavo ne Lietuvos pilietis, tačiau konkrečios jo pilietybės negalėjo patvirtinti“, - teigiama diplomatinės atstovybės atsakyme, atsiųstame antradienį.

Ambasada teigia susisiekusi su Puatjė teismu, siekdama sužinoti sunkvežimio vairuotojo tapatybę.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ yra išplatinusi informaciją vežėjams dėl nelegalių migrantų gabenimo. Rekomendacijose teigiama, kad migrantai sąmoningai slepiasi sunkvežimių, vilkikų ertmėse.

Europą krečia didžiausia migracijos krizė nuo Antrojo pasaulinio karo. Šiemet prie Viduržemio jūros išorinę Europos Sąjungos sieną kirto per pusę milijono migrantų.

Europos Sąjungai nusprendus perskirstyti į Europą atvykstančius karo pabėgėlius daugiausiai iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, Lietuva per artimiausius dvejus metus turės priimti 1105 asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To v

To v portretas
Nežinau su kokia fūra tu dirbai,bet kad šioj sritį nesigaudai faktas,galima supjaustyti tentą,daiktadėžėsia,per galą,vietoj zapaskių,ir t.t.,ir t.t.Bent jau žinias kartais pasižiūrėk ten irgi dažnokai rodo kur tik jie neįsitaiso,kur eiliniam blaivia galva net nedašiltų.Taip kad nerašinėk debiliškų komentarų apie tai ko nerauki.

v

v portretas
To tai tu debilas kaip gali sulipti i fura nesuprantu 50 m atidirbau vairuotoju nei vieno neperveziau Neapsimesk durneliu

To v

To v portretas
Tu ta tikrai debilas.Migrantai sulipa į fūra vos tik ji pristabdo ar sustoja sankryžoje.Iš paskos važiuojantis bijo ir perspėti nes apmėto akmenomis,mušti jų irgi neturi teisės nes tai bus žmogaus teisių pažeidimas.Kalčiausi lieka vairuotojai nes ant ko suversi visas problemas,juk eurosojūzas geras daiktas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių