Prancūzijoje migrantai mėgino šturmuoti Lamanšo tunelį, vienas žuvo

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 1,5 tūkst. migrantų, desperatiškai trokštančių pasiekti Angliją per Lamanšo tunelį, praeitą naktį vėl mėgino įsiveržti į bendrovės „Eurotunnel“ terminalą Prancūzijos uostamiestyje Kalė, o po to incidento buvo rastas vienas negyvas žmogus, pranešė vienas policijos šaltinis.

„Mūsų komanda šįryt rado lavoną, o ugniagesiai patvirtino to žmogaus mirtį“, – pridūrė vienas „Eurotunnel“ atstovas.

Apie 2 tūkst. jų mėgino įsiveržti į „Eurotunnel“ terminalą

Desperatiškos migrantų pastangos pasiekti Angliją per Lamanšo tunelį pasiekė naujas aukštumas, kai apie 2 tūkst. jų mėgino įsiveržti į bendrovės „Eurotunnel“ terminalą Prancūzijos Kalė uostamiestyje, antradienį pranešė pareigūnai.

„Tai buvo didžiausias mėginimas įsibrauti per pastarąjį pusantro mėnesio“, – sakė vienas „Eurotunnel“, bendrovei stengiantis atremti migrantų pastangas prasmukti į Britaniją, rizikuojant savo gyvybėmis.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas), atvykęs į Londoną tartis dėl migrantų klausimo, patvirtino naujienų agentūrai AFP tuos skaičius, pridūręs: „Buvo atlikti keli areštai, o visa tai baigėsi be trikdžių.“

„Eurotunnel“ prieigose, kur paprastai būna susirinkę šimtai migrantų, laukiančių progos prasmukti į tunelį, antradienio vakarą padėtis jau buvo aprimusi.

Kelias pastarąsias migrantai daugybę kartų mėgino patekti į terminalo teritoriją.

Tokie incidentai smarkiai trikdė tunelio darbą didžiąją antradienio dalį. Britanijos pusėje keleiviai buvo priversti laukti apie valandą, o Prancūzijoje – apie pusvalandį.

Vienas prancūzų policijos šaltinis sakė, kad migrantai nemėgino veržtis visi vienu metu ir kad minėtas skaičius yra susijęs su bendru mėginimų prasiveržti, o ne bendru migrantų skaičiumi.

Maždaug trys migrantai susižalojo, mėgindami patekti į traukinius, pridūrė jis.

Nuo birželio pradžios jau aštuoni migrantai žuvo, mėgindami patekti į tunelį.

Kaip rodo naujausi oficialūs duomenys, liepos pradžioje Kalė teritorijoje buvo apsistoję apie 3 000 migrantų – daugiausiai atvykėlių iš Etiopijos, Eritrėjos, Sudano ir Afganistano.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių