Prancūzijoje ir Britanijoje dėl naujų grasinimų evakuota apie 20 mokyklų

  • Teksto dydis:

Apie 20 mokyklų Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje ketvirtadienį buvo evakuotos dėl naujos telefoninių perspėjimų apie neva padėtas bombas bangos, kuri buvo jau antra per pastarąją savaitę.

Prancūzijoje policija buvo pasiųsta užtikrinti penkių prestižinių Paryžiaus mokyklų saugumo, gavus pranešimų apie bombas. Tuo tarpu britų policija nurodė tirianti grasinimus, nukreiptus prieš 14 mokyklų Vidurio Anglijoje, kurie veikiausiai buvo „klaidinantys ir piktavališki“.

„Šiuo metu nėra nieko, kas rodytų, kad yra kokia nors įtikinama grėsmė bent vienai iš tų mokyklų“, – sakė Vakarų Midlandso policijos, į kurios jurisdikciją patenka Birmingamo miestas, detektyvas inspektorius Colinas Mattinsonas (Kolinas Matinsonas).

Britanijos žiniasklaida nurodė, kad Londone buvo evakuotos dar keturios mokyklos, nors ši informacija nebuvo patvirtinta.

Šie grasinimai buvo gauti praėjus dviem dienoms po to, kai Paryžiuje dėl panašių klaidinančių perspėjimų apie bombas buvo evakuotos šešios, o Britanijoje – 14 mokyklų.

Pranešimas, kuriuo prisiimama atsakomybė dėl šių grasinimų, buvo paskelbtas „Twitter“ paskyroje, pavadintoje „Evacuation Squad“ (Evakuacijos būrys), kurioje kaip profilio nuotrauka buvo panaudota Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuotrauka. Anksčiau toje paskyroje buvo skelbiamos žinutės, reiškiančios palaikymą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui).

„Mes esame šeši asmenys, esantys įvairiose šalyse“, – sakoma profilio apraše, kuriame ši grupė reklamuojasi galinti organizuoti klaidinančius pranešimus apie bombas.

Ši paskyra vėliau buvo užblokuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių