Per didžiulius potvynius Prancūzijoje ir Vokietijoje nuskendo keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Keturi nuskendę žmonės trečiadienį buvo rasti savo apsemtuose namuose Prancūzijoje ir Vokietijoje kilus žaibiškiems potvyniams, per kuriuos buvo apsemta viena žinomiausių Luaros slėnio pilių.

Smarkios liūtys, apėmusios dalį Prancūzijos, Vokietijos ir Austrijos, atkirto kelius, privertė žmones gelbėtis užsilipus ant namų stogų, o mokykloms teko užsidaryti. Prancūzijos meteorologai prognozuoja, kad ketvirtadienį nesiliaus pliaupti.

Vokietijos pietiniame miestelyje Simbache prie Ino trys žmonės buvo rasti negyvi viename užlietame name, nurodė vietos pareigūnai, o policija pažymėjo, kad keli kiti žmonės galėjo būti to pastato pirmame aukšte.

Tuo tarpu vidurio Prancūzijoje, Supo prie Lueno miestelyje, viename apsemtame name rastas 86 metų moters kūnas. Dalį to miestelio užlieję potvyniai buvo didžiausi per daugiau nei 100 metų.

Prancūzijos Luaros slėnyje didžiulis vandens plotas tyvuliavo prie garsios XVI amžiaus renesanso stiliaus Šamboro pilies, pritraukiančios daug turistų.

Per vieną incidentą Vokietijos pietinėje Bavarijos žemėje gelbėtojai atskubėjo padėti apie 20 žmonių grupei, kai per moksleivių išvyką Rėgeno upe jų laivas pateko į bėdą smarkioje srovėje per staigią audrą, nurodė pareigūnai.

Per „French Open“, kuris yra likęs vienintelis didelis nuo lietaus neapsaugotas teniso turnyras, nuolat prapliūpstantis lietus supykdė ispanų žaidėją Davidą Ferrerą (Davidą Fererą), kuris sušuko: „Mane apgaudinėja!“

Į pietus nuo Paryžiaus esančiame Montarži miestelyje viena gatvė virto kanalu, o vietos gyventojai turėjo bristi per vandenį, apsiavę aukštus guminius batus.

Simbache prie Ino užlietuose keliuose riogsojo skersai kelio nuslydę sunkvežimiai.

Nuo sekmadienio iki pirmadienio Vokietijos pietinėje Badeno-Viurtembergo žemėje žuvo keturi žmonės, o dar 12 buvo sužeisti.

„To dar nesame regėję“

Bavarijos ugniagesiai ir kitų gelbėjimo tarnybų darbuotojai buvo pasiųsti į potvynių užlietus miestelius prie sienos su Austrija, kur buvo užtvindyti keliai ir tiltai, o kai kurie gyventojai buvo priversti gelbėtis nuo kylančio vandens, ropšdamiesi ant namų stogų.

„Potvynis pakilo taip greitai, kad žmonės turėjo trauktis ant savo namų stogų“, – sakė Žemutinės Bavarijos regiono policijos atstovas, pridūręs, kad vanduo užliejo daug gatvių.

Trifterno miestelyje apie 50 vaikų ir 25 suaugusieji trečiadienį įstrigo vienoje mokykloje, atkirstoje vandens.

Austrijoje smarkios liūtys merkė Zalcburgo regioną, kur buvo užlieti keli keliai, o kelios mokyklos paskelbė ketvirtadienį turėsiančios atšaukti pamokas.

Paryžiuje daugelis bulvarų Senos upės pakrantėje buvo uždaryti dėl potvynio, o merija perspėjo, kad vandens ateinančiomis dienomis gali dar labiau pakilti.

Ugniagesių tarnybos priėmė apie 10 tūkst. iškvietimų visoje šalyje nuo pastarųjų liūčių pradžios sekmadienį, nurodė pareigūnai.

Prancūzijos vidurio regione buvo uždarytos mokyklos, o tūkstančiai žmonių buvo evakuoti dėl potvynių, kuriuos meteorologijos tarnyba „Meteo France“ įvardijo „nepaprastais, didesniais negu 1910 metų potvyniai“.

Premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) ketvirtadienį aplankys Nemūro miestą už maždaug 80 km į pietus nuo Paryžiaus, kur gyventojus teko evakuoti, kai Luano upė ištvino iš krantų.

„Per 60 metų, kol čia gyvenau, dar niekada nesu to regėjusi“, – sakė Sylvette Gounaud (Silvet Guno), dirbanti vienoje Nemūro parduotuvėje.

„Visas miesto centras po vandeniu; viso krautuvės sunaikintos“, – skundėsi ji.

Kaimyniniame Luarė regione, kuriame yra Šamboro pilis, vos per tris dienas iškrito šešių savaičių kritulių norma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių