Popiežius po tragedijos Saudo Arabijoje išreiškė solidarumą su musulmonais

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį savo pirmoje kalboje Niujorke išreiškė solidarumą su musulmonais po Saudo Arabijoje įvykusios skaudžios tragedijos, kai per spūstį hadžo apeigų metų žuvo daugiau nei 700 žmonių.

„Noriu pareikšti Bažnyčios artumą tragedijos, kuri ištiko žmones Mekoje, akivaizdoje“, - sakė pontifikas, pradėdamas homiliją Šv. Patriko katedroje.

Ketvirtadienį mažiausiai 717 žmonių žuvo, o dar šimtai buvo sužeisti per spūstį, kuri kilo šimtams tūkstančių piligrimų dalyvaujant paskutinėse didžiosiose hadžo apeigose.

„Šiuo maldos momentu aš savo maldomis esu kartu su mūsų visagaliu Dievu ir gailestinguoju Tėvu“, - sakė Pranciškus.

Katalikų Bažnyčios vadovas į Niujorką atvyko iš Vašingtono, kur pradėjo savo šešių dienų vizitą Jungtinėse Valstijose.

Tūkstančiai džiugiai nusiteikusių niujorkiečių išsirikiavo ant šaligatvio Penktojoje aveniu, kad pasveikintų „papamobiliu“ važiavusį pontifiką.

Per spūstį hadžo metu žuvo 131 iranietis

Iš viso 131 iranietis yra tarp daugiau kaip 700 piligrimų, kurie žuvo Saudo Arabijoje per spūstį, kilusią kasmetinio hadžo metu, penktadienį pranešė Irano piligrimystės organizavimo institucijos vadovas.

Saidas Ohadi (Saidas Ohadis) nurodė oficialiai naujienų agentūrai IRNA, kad aukų skaičius gali padidėti, nes dar mažiausiai 60 iraniečių buvo sužeisti per ketvirtadienį įvykusią tragediją.

Irano lyderiai neslepia nepasitikėjimo Saudo Arabijos valdžia dėl priemonių, kurių ji imasi siekdama užtikrinti minios kontrolę piligrimystės, sutraukiančios apie 2 mln. maldininkų, metu.

„Saudo Arabijos valdžia turi prisiimti didžiulę atsakomybę už šią katastrofą“, – savo ruožtu pareiškė Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Alis Chamenėjis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

london

london portretas
Jei prazutu tiek krikscioniu,tai prakeikti musulmonai savo Alachui uz tai dekotu ir svente darytu.Kaip ir buvo Amerikoje,per teroristu-muslimu atakas naudojant lektuvus.

F

F portretas
Pranciskus pries tapdamas musulmonu draugu,gerai pasitepe ta vieta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių