Popiežius aplankė žemės drebėjimo nuniokotą Italijos miestą

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus antradienį netikėtai atvyko į Italijos vidurio regione esantį Amatričės miestelį, kurį rugpjūčio 24 dieną supurtė žemės drebėjimas, nusinešęs beveik 300 žmonių gyvybių, pranešė Vatikanas.

Sekmadienį pontifikas patvirtino ketinąs aplankyti nuo žemės drebėjimo nukentėjusią vietovę, tačiau nenurodė, kada ten vyks.

Jis nurodė, kad miestelyje apsilankyti jis norįs „privačiai, vienas – kaip kunigas, vyskupas ar popiežius“, kad pabūtų „arčiau žmonių“.

Šis sekmadienio pareiškimas buvo dar vienas patvirtinimas, kad Pranciškus įgyvendins rugpjūčio 28 dieną maldininkams duotą pažadą ir apsilankys 6–6,2 balo žemės drebėjimo sukrėstoje vietovėje.

„Kai tik bus įmanoma, tikiuosi atvykti pasimatyti su jumis, atvežti jums tikėjimo paguodą, tėvo ir brolio švelnumą“, – sakė jis Vatikano Šv. Petro aikštėje.

Per žemės drebėjimą, kuris buvo juntamas ir Romoje, esančioje už 150 km nuo epicentro šalia Amatričės, žuvo 297 žmonės, dar keli šimtai – sužeisti, o apie 2 900 gyventojų liko be namų.

Amatričė per drebėjimą nukentėjo labiausiai.

Šie nuniokotų miestelių vaizdai atgaivino prisiminimus apie 2009 metais smogusį galingą žemės drebėjimą, nusinešusį per 300 žmonių L'Akvilos mieste ir jo apylinkėse, maždaug už 90 km nuo vėliausių smūgių epicentro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių