Po žemės nuošliauža Nepale rastas žuvęs ispanas ir du vietiniai vedliai

  • Teksto dydis:

Nepale žemės nuošliaužos vietoje rastas žuvęs turistas ispanas ir du vietiniai vedliai, o dar penkiolika žmonių gydomi ligoninėje Katmandu, pranešė gelbėtojai.

Gelbėjimo operacijos vadovas Tsheringas Lama (Ceringas Lama) sakė, kad vieno Nepalo alpinisto kūną nusinešė upė ir dabar bandoma jį surasti.

Žuvusiųjų kūnai į krantą buvo išmesti penktadienį ir yra laikomi Tribhuvano universiteto mokomosios ligoninės lavoninėje.

Ši turistų grupė keliavo šalia Manaslu kalno, kai ketvirtadienį juos užvirto nuošliauža. Nelaimė įvyko netoli Keraujos kaimo, esančio už maždaug 160 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Katmandu.

Nors kasmetinės musoninės liūtys Nepale jau baigiasi, dėl praeitą savaitgalį pliaupusio smarkaus lietaus minėtoje vietovėje nuo šlaito nuslinko didelė akmenų ir purvo masė.

Žuvusiųjų tapatybės kol kas nebuvo paskelbtos.

Nepaliečių vedlių palaikai tikriausiai bus perduoti jų šeimoms, bet kol kas neaišku, kaip į tėvynę bus grąžintas žuvęs ispanas, kurio šalis neturi ambasados Nepale.

Vienas Vajodhos ligoninės pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad dar 13 užsieniečių ir du nepaliečiai yra gydomi, bet daugiau informacijos neatskleidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas -Tęsėjas

 Romas Zubinas -Tęsėjas portretas
"Nuošliauža Manaslų kalno šlaite (Nepale), pasiglemžė turistus!" Šis faktas dar kartą verčia susimastyti ir einančius į kalnus įspėti- DĖL ŽEMĖS ŠIAURINIO AŠIGALIO NUOLATINIO JUDĖJIMO SAULĖS LINK, ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE VIS INTENSYVIAU TIRPSTA, IR TIRPS ATEITYJE, SNIEGYNAI BEI LEDYNAI! METAS NUTRAUKTI BET KOKIAS TURISTINES IŠVYKAS Į ŠIAURINIUS KALNŲ ŠLAITUS!!! ŠIS GEOFIZINIS PROCESAS VYKSTA IR ATEITYJE VYKS VISOJE ŽEMĖJE!!! ŽEMIAU LEDO IR SNIEGO "KEPURIŲ" ESANČIAS GYVENVIETES IR NET MIESTUS, LAIKAS PERKELTI Į SAUGESNES VIETAS!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių