Po išpuolių B. Obama paragino amerikiečius nepasiduoti baimei

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį padarė pareiškimą, praėjus visai nedaug laiko nuo savaitgalį buvusių sprogimų Niujorke ir Naujajame Džersyje.

Į Niujorką dalyvauti JT Generalinėje Asamblėjoje atvykęs B.Obama savo pareiškimą pradėjo lygiai 11 val. 30 min. vietos (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku iš viešbučio, kuriame apsistojo.

Šios atakos ir badymai Minesotoje, kur peiliu švaistėsi iš Somalio kilęs amerikietis, anot policijos, minėjęs Alachą, sukėlė rūpesčių dėl saugumo, vykstant JAV prezidento rinkimų kampanijai.

B.Obama paragino amerikiečius „nepasiduoti baimei“ po sprogdinimų Niujorke ir Naujajame Džersyje bei švaistymosi peiliu Minesotoje savaitgalį.

„Nors mes turime būti budrūs ir agresyvūs, kad išvengtume bejausmių smurto aukų, ir kad užtikrintume, jog tokių išpuolių kaltininkai bus surasti bei perduoti teisingumui, bet visi turime elgtis kaip piliečiai, įsitikinę, kad nepasiduosime baimei“, – kabėjo prezidentas.

B.Obama pabrėžė, kad kol kas tyrėjai nemato „jokio ryšio“ tarp incidentų rytų pakrantėje ir išpuolio peiliu Minesotoje.

Prezidentas taip kalbėjo maždaug tuo pačiu metu, kai Naujojo Džersio policija areštavo 28-erių Ahmadą Khaną Rahami (Ahmadą Chaną Rahamį), kurį norima apklausti dėl išpuolių rytų pakrantėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mastytojas

mastytojas portretas
astuoni metai valdymo kiek raru ir kriziu sukele o dabar net savu praso nepasiduoti panikai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių