Prancūzijoje pėsčiuosius partrenkęs vairuotojas – ne teroristas

  • Teksto dydis:

Prancūzų vairuotojas, kuris šaukdamas „Allahu Akbar“ („Dievas (visų) didesnis!“) sekmadienį įsirėžė į pėsčiuosius rytų Prancūzijoje ir sužeidė 13 žmonių, turėjo psichikos sutrikimų, pareiškė pirmadienį prokurorė, tvirtindama, kad šis išpuolis „nėra teroro aktas“.

„Jokiu būdu tai ne teroro aktas“, – sakė žurnalistams rytiniame šalies mieste Dižone Marie-Christine Tarare (Mari Kristin Tarar), pridurdama, kad šis žmogus turi „ilgalaikį ir ūmų psichologinį sutrikimą“.

Sužeidė 13 žmonių

Dviejų žmonių, sužeistų per ataką Dižono mieste, būklė buvo sunki, sakė vienas policijos šaltinis, pridūręs, kad vairuotojas buvo suimtas.

„Tas vyras, gimęs 1974 metais, veikiausiai yra nestabilus ir buvo gydomas psichiatrijos ligoninėje“, – naujienų agentūrai AFP nurodė vienas tam tyrimui artimas šaltinis, pridūręs, kad „kol kas jo motyvai neaiškūs“.

Tas vyras taikėsi į praeivių grupes bent penkiose miesto vietose per sekmadienio vakarą vykusį išpuolį, kuris truko apie pusvalandį, paaiškino policijos šaltinis.

„Devyni žmonės buvo sužeisti lengvai, du – sunkiai, bet nepanašu, kad jų gyvybėms grėstų pavojus“, – sakė AFP pašnekovas.

Incidento liudininkai pasakojo policijai, kad tas vyras šaukė „Allahu Akbar!“ ir kad „jis veikia dėl Palestinos vaikų“, nurodė tyrimui artimas šaltinis.

Policijos šaltiniai sakė, kad tas vairuotojas dar 10-dešimtmečio buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl smulkių nusižengimų.

Įvykio vietoje miesto centre buvę AFP žurnalistai nurodė, gatvėje matėsi kraujo žymės, kurias pareigūnai mėgino uždengti, barstydami smėliu. Netoliese nukentėjusieji ir jų artimieji buvo ruošiami išvežti į ligoninę.

Premjeras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė solidarumą su žmonėmis, sužeistais per tą išpuolį.

Prancūzija dar neatsigavusi po šeštadienį įvykdyto įtariamos radikalių islamistų atakos, per kurią vienas į islamą atsivertęs vyras buvo nušautas, kai puolė policininkus mojuodamas peiliu ir esą šaukdamas „Allahu Akbar“ šalies vidurio regione esančiame Žue le Turo mieste.

Per tą incidentą Burundyje gimęs Prancūzijos pilietis Bertrand Nzohabonayo (Bertranas Nzohabonajas) sunkiai sužeidė du pareigūnus, iš kurių vienam perrėžė veidą. Dar vienas policininkas buvo lengvai sužeistas.

20-metis užpuolikas tai pat šaukė „Allahu Akbar“ per tą ataką, sakė tam tyrimui artimas šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Dėl to išpuolio vyriausybė padidino saugumo policijos ir ugniagesių parengtį visoje šalyje.

B.Nzohabonayo anksčiau buvo įvykdęs smulkių nusikaltimų, tačiau nebuvo įtrauktas į vidaus žvalgybos stebimų asmenų sąrašą, nors žinota, kad jo brolis laikosi radikalių pažiūrų ir anksčiau svarstė vykti kautis į Siriją, sakė šaltinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių