Pietų Sudane per išpuolį prieš JT bazę žuvo mažiausiai 58 žmonės

Pietų Sudane ketvirtadienį žuvo 58 žmonės, daugiau kaip 100 sužeista – šie nuostoliai patirti per išpuolį prieš Jungtinių Tautų bazę, kurioje buvo prisiglaudę tūkstančiai iš savo namų pasitraukusių civilių, pranešė penktadienį JT pareigūnas.

„48 lavonai, tarp kurių yra vaikų, moterų, vyrų, iškelta iš bazės vidaus. Bazės išorėje aptikta 10 negyvų užpuolikų. Bendras žuvusiųjų skaičius – 58, bet jis gali didėti, nes daugiau kaip 100 žmonių sužeista, kai kurie – sunkiai“, – sakė vyriausiasis JT atstovas šioje šalyje Toby Lanzeris (Tobis Lanzeris).

Anksčiau buvo pranešta, kad taikiais protestuotojais apsimetę ginkluoti užpuolikai ketvirtadienį įsiveržė į Jungtinių Tautų (JT) bazę Pietų Sudane.

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power (Samanta Pauer) griežtai pasmerkė šią „įžūlią, nežmonišką ataką prieš neginkluotus civilius žmones“ JT misijos Pietų Sudane (UNMISS) bazėje, kur glaudėsi 5 tūkst. žmonių.

Bazė yra karo nualintame Boro mieste, viename iš keturių regionų, kur vyksta intensyviausia, jau keturis mėnesius nesiliaujanti, šalį skaldanti kova.

Užpuolikai panaudojo granatsvaidžius, kad prasiveržtų į vidų, o tada šaudė į bazėje buvusius žmones.

Daugiau kaip 67 tūkst. civilių gyventojų visoje šalyje glaudžiasi JT bazėse, kur ieško apsaugos nuo etninių išpuolių. Tuo tarpu intensyvios kovos tęsiasi, sukilėliai sako, kad taikosi į svarbius naftos telkinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių